Laatste nieuws over Netflix

Netflix houdt hand op de knip: géén blockbusters meer

Er is een grote Netflix-verandering op komst. Tot voor kort kon de koek niet op bij de streamingdienst, de bomen reikten tot in de hemel. Maar deze bomen worden nu gekapt: Netflix doet ‘big budget‘ blockbusters in de ban!

Broekriem

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de tegenvallende resultaten die het bedrijf heeft geboekt in het eerste kwartaal van 2022. Voor het eerst in meer dan 10 (!) jaar kreeg Netflix te maken met een teruglopend aantal abonnees. In Q1 van 2022 telde de streamingdienst wereldwijd 200.000 betalende klanten minder dan in Q4 van 2021. Daarnaast maakte Netflix bekend rekening te houden met een verdere daling van 2 miljoen abonnees in het tweede kwartaal van dit jaar, waardoor de broekriem moet worden aangetrokken…

Gouden bergen

Volgens de website Screen Rant zijn de blockbusters die we nu kennen van de streamingdienst (zoals bijvoorbeeld Red Notice) daar de dupe van. Die kunnen gewoonweg niet meer gemaakt worden! Een kort overzichtje: Bright (2017) met Will Smith kostte 90 miljoen dollar, The Irishman (2019) met Robert De Niro kostte 175 miljoen dollar, Red Notice met Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot kostte zelfs 200 miljoen dollar en ook 6 Underground en The Adam Project waren ontzettend duur.

Laatste kunstje

De release van de aankomende actiekraker The Gray Man (met eenzelfde budget als Red Notice, 200 miljoen dollar dus) van de Russo Brothers (bekend van Avengers) en Ryan Gosling en Chris Evans, betekent het einde van een tijdperk. The end of an era. Daarna is Netflix van plan om zijn focus te verleggen naar kleinere projecten, met een kleiner budget. Of dit ook voor series geldt (Stranger Things is bijvoorbeeld ongelooflijk duur), is nog niet bekend…

Abonnees de dupe

Hoogstwaarschijnlijk neemt Netflix overigens óók nog andere maatregelen. Naar verluidt loopt Netflix op jaarlijkse basis bijvoorbeeld tussen de 9 en 25 miljard euro mis door gebruikers die hun wachtwoord delen. De hoge heren van de streamingdienst denken al tijden na over een ‘oplossing’, waarbij de kosten natuurlijk doorberekend worde naar de gebruiker. In dit artikel kun je daar meer over lezen!

Als laatste: blockbusters gaan in de nabije toekomst in de ban, maar zo ver is het nog niet. Er staan heel wat mooie releases klaar voor de zomer van 2022, die je hier kunt checken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?