Vakantie Netflix

Netflix kijken in het buitenland

Netflix is voor veel Nederlanders een flinke toevoeging gebleken in het dagelijks leven. Films en series kijken waar en wanneer je maar wil, voor een vast bedrag per maand. Dat ‘waar’ is natuurlijk wel enigszins betrekkelijk, maar Netflix is tegenwoordig vrijwel in ieder land beschikbaar. Zo kun je dus ook tijdens je vakantie in het buitenland Netflix blijven gebruiken. Of je nou op zomervakantie, wintersport of een andere reis bent.

Om alvast met de deur in huis te vallen over de volgende prangende vragen: Kan ik in het buitenland het Nederlandse aanbod van Netflix ontvangen? Sinds 1 april 2018 is dat inderdaad het geval door een aanpassing in de Europese wet. De volgende vraag is vaak of er dan gewoon Nederlandse ondertiteling aanwezig is. Ook dat is sinds de wetswijziging het geval, waardoor Netflix in het buitenland weer een stuk gebruiksvriendelijker is geworden.

Netflix kijken in het buitenland

Netflix in het buitenland gebruiken blijft ondanks bovengenoemde nadelen zeer aantrekkelijk. In andere landen is het aanbod soms uitgebreider. Zo is de kans groot dat je op vakantie wél naar bijvoorbeeld The Big Bang Theory kunt kijken. Binnen Europa is Netflix in ieder land beschikbaar. Zo kun je als je in Engeland of een ander land van het Verenigd Koninkrijk bent ook gebruik maken van Netflix. Op de andere landen in Europa liep Nederland een tijd voor wat Netflix betreft, maar inmiddels is de dienst ook beschikbaar in Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Als je in de zomer aan de Cote d’Azur ligt kun je dus ook Netflixen!

Netflix op wintersport

Rondom de kerstvakantie en de krokusvakantie trekken er ieder jaar vele Nederlanders richting met name Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk voor een welverdiende skivakantie. Het mooie is dat je na een pittige dag op de pistes lekker kunt bijkomen met een kop warme chocolademelk en een aflevering van je favoriete serie. Nu Netflix immers beschikbaar is in deze landen kun je gewoon via de applicatie op je tablet of smartphone Netflixen. Je kunt dan alleen niet met Nederlandse ondertiteling kijken, omdat je gewoon gebruik maakt van Netflix in het betreffende land. Het kan dus ook zomaar zijn dat er heel nieuw aanbod te zien is, vergeleken met het Nederlandse aanbod. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je in het buitenland toch met Nederlandse ondertiteling films en series kunt kijken in het buitenland.

Sinds 6 januari 2016 is Netflix wereldwijd beschikbaar. Tijdens de CES in Las Vegas maakte CEO Reed Hastings bekend. Alleen China, Syrië, de Krim en Noord Korea zijn nog niet aangesloten op het Netflix-netwerk. Op dit moment is Netflix wereld dus in bijna alle landen beschikbaar en kun je dus zonder omwegen films en series streamen (mits je een goede WiFi-verbinding hebt natuurlijk!). Voor de grote update was het lijstje met landen waar Netflix beschikbaar was een stuk kleiner.

Downloads en KPN Hotspots

Het liefst gaan we natuurlijk op vakantie met het Nederlandse aanbod van Netflix op onze tablet, smartphone of laptop. Dit is nog niet mogelijk, maar er zijn wel wat manieren om toch gebruik te kunnen maken van het Nederlandse aanbod. In de omringende landen van Nederland is het namelijk geregeld mogelijk om gebruik te maken van KPN Hotspots. Dit is bijvoorbeeld het geval in een aantal Landal vakantieparken, zoals die er zijn in België en Duitsland. Bij de receptie van het park kun je een Hotspots-kaart voor een dag, een paar dagen of een week kopen. Wanneer je gebruikt maakt van deze hotspots, maak je gebruik van een Nederlands netwerk. Hierdoor kun je direct inloggen op Netflix.

Downloaden

Netflix heeft inmiddels ook een downloadfunctie geïntroduceerd en hiermee wordt het mogelijk om zonder internetverbinding films en series te kunnen kijken. Dit is natuurlijk ideaal als je op vakantie bent en geen WiFi-netwerk in de buurt hebt. Aan de downloadfunctie zijn echter nog wel een aantal mitsen en maren verbonden.

Nog niet alle titels zijn beschikbaar om te downloaden van Netflix. Het aantal te downloaden films en series is al wel erg uitgebreid, maar per titel moet de streamingdienst afspraken maken met de verstrekker van de rechten over het downloaden. Steeds meer films en series zijn beschikbaar om te downloaden. Dan kan er nog een ander probleem voor zorgen waarom je jouw favoriete titel niet in het buitenland kunt afspelen, ondanks dat je het gedownload hebt. We proberen het uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. In Nederland ben je Suits aan het kijken en je besluit deze te downloaden, zodat je ook offline kunt blijven kijken. Binnen Nederland is dat nooit een probleem, maar op vakantie kan dit wel problemen veroorzaken. Als Suits namelijk niet tot het aanbod van het betreffende vakantieland hoort, dan is deze serie daar niet af te spelen. Is dit wel het geval, dan is het gelijk dubbel bonus: de Nederlandse ondertiteling werkt dan namelijk ook in het buitenland!

Geen geo-block meer binnen de EU

Sinds 1 april 2018 is er het nodige veranderd in de Europese wetgeving als het gaat om digitale abonnementen. Je kunt sindsdien dus binnen de Europese Unie gebruik maken van het aanbod dat je in Nederland gewend bent. Voorheen veranderde het aanbod zodra je de landsgrenzen passeerde. Zo kon het gebeuren dat het aanbod op vakantie in Spanje of Frankrijk er heel anders uit zag. Bovendien ontbrak dan ook de Nederlandse ondertiteling in veel gevallen. Door veranderingen in de wetgeving is dit nu verleden tijd.

Het wil overigens niet zeggen dat het aanbod in alle lidstaten nu hetzelfde zal zijn. De nieuwe regels verplichten de aanbieder namelijk niet om het lokale aanbod van de verblijfslocatie aan te bieden aan reizigers uit andere lidstaten.

Heb je ondanks dit artikel nog vragen over Netflix in het buitenland? Raadpleeg dan de helpdesk van Netflix!

Lees ook: Tips + veelgestelde vragen over downloaden op Netflix