Laatste nieuws over Netflix

Netflix investeert miljard dollar om te groeien

Netflix is marktleider op het gebied van video-on-demand-diensten. De concurrenten schieten tegenwoordig echter als paddenstoelen uit de grond. Alleen al in Nederland zijn na de lancering van Netflix in september 2013 verschillende diensten bijgekomen, zoals Videoland en NLziet. Wereldwijd timmert Amazon met een eigen vod-dienst aardig aan de weg, maar, zo erkende Netflix onlangs tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, ook het illegale Popcorn Time wordt misschien wel als de grootste concurrent gezien.

Om marktleider te blijven kan Netflix zich het dus niet veroorloven om stil te staan. De dienst is zich daar terdege van bewust en daarom gaf het tijdens de presentatie van die kwartaalcijfers al aan dat het fors gaat investeren. Om de groei te kunnen continueren zal Netflix één miljard dollar (ruim 880 miljoen euro) investeren. Dit geld zal door Netflix geïnvesteerd worden in algemene bedrijfsdoeleinden, werkkapitaal, potentiële overnames en algemene en strategische investeringen. Dat vertaalde NUTech uit het door Netflix gepubliceerde pdf-bestand.

Nieuw aanbod

Om de concurrentie voor te blijven is het ook een vereiste dat de kwaliteit van het aanbod hoog blijft. Een deel van de investering zal daarom ook gestoken worden in het vastleggen van rechten voor films, series en documentaires. Daarnaast zullen er ook meer Netflix Originals geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld House of Cards, Orange is the New Black en Marco Polo dat zijn. Netflix maakte eerder al bekend dat het binnen vijf jaar twintig eigen series wil hebben.

Expansie

Ook het lanceren van de dienst in andere landen kan met deze forse investering bekostigd worden. Nadat Netflix in september 2014 gelanceerd werd in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk is de streamingdienst in vijftig landen actief. De expansie zet zich echter voort, want binnen enkele maanden zal Netflix ook Down Under gaan. Australië en Nieuw-Zeeland zullen snel aan de lijst worden toegevoegd waar Netflix beschikbaar is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?