Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt binnenkort al met The Lincoln Lawyer-serie

The Lincoln Lawyer kennen we vooral als een film, maar die is gebaseerd op een boekenserie van schrijver Michael Connelly. En die heeft nu weer als inspiratie gediend voor een heuse Netflix-serie, die half mei al in première gaat.

Boeken, film, serie

Het bovenstaande verdient mogelijk enige uitleg. The Lincoln Lawyer is een film uit 2011 met Matthew McConaughey in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het eerste Lincoln Lawyer-boek van Connelly, passend getiteld… The Lincoln Lawyer. De boekenreeks van Connelly telt echter al zes romans, waarvan The Lincoln Lawyer de eerste is. Dat verhaal wordt gemeden door Netflix, want de aankomende serie gaat over het tweede boek: The Brass Verdict.

Advocaat Mickey Haller

Hoe dan ook: de romans gaan (evenals de film en de aankomende serie) over de in Los Angeles wonende advocaat Mickey Haller, in de film vertolkt door McConaughey maar in de serie door Manuel Garcia Rulfo (bekend van onder meer 6 Underground en The Magnificent Seven). Haller runt zijn advocatenpraktijk vanuit de achterkant van zijn Lincoln Town Car en wordt in de Netflix-serie wederom verzwolgen door de wet, maar daarnaast moet hij een mysterie oplossen.

Mickey heeft al twee (ex-)vrouwen versleten, Lorna (Becki Newton), van wie hij onlangs gescheiden is, en Maggie (Neve Campbell), met wie hij een dochter heeft genaamd Hayley (Krista Warner). Ook Jazz Raycole, Angus Sampson, Christopher Gorham, Ntare Guma Mbaho Mwine, Michael Graziadei en Jamie McShane spelen rollen in de serie.

Harry Bosch

Om het geheel nog wat lastiger te maken: in de boekenserie is Haller de neef van politiedetective Harry Bosch. In de serie speelt deze agent echter géén rol, en dat heeft weer te maken met de gelijknamige Amazon Prime-show. De rechten liggen overal en nergens in streamingland en die van Bosch (over wie de meeste romans van Connelly gaan) zijn in handen van Jeff Bezos.

The Lincoln Lawyer op Netflix

Op 13 mei aanstaande wordt de The Lincoln Lawyer-serie gereleaset op Netflix. De show telt in totaal tien afleveringen, maar er is sourcemateriaal voor meerdere seizoenen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?