Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt dichtbij met truecrime-serie over ‘Monster van de Ardennen’

Als Netflix een truecrime-documentaire uitbrengt, gaat die meestal over een ‘uitheemse’ seriemoordenaar zoals Jeffrey Dahmer of Jack the Ripper. Nu komt de streamingdienst echter dicht bij huis met L’Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier.

L’Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier

Die titel is een hele mond vol, dus we moeten hem even uitleggen. Michel Fourniret was een bekende (lees: de bekendste) Franse serieverkrachter en -moordenaar. De naam van de nieuwe Netflix-docu betekent echter vrij vertaald: de affaire-Fourniret, in het hoofd van Monique Olivier. En… wie was Monique Olivier dan? Het antwoord op die vraag is simpel: de vrouw van Fourniret die medeplichtig was aan de moorden.

Het Monster van de Ardennen

Tussen 1987 en 2008 was Michel Fourniret voor zeker zeven ontvoeringen, verkrachtingen en moorden. De Ardennen waren zijn ‘jachtgebied’, wat hem op de bijnaam ‘Het Monster van de Ardennen’ kwam te staan. In 2008 kreeg hij levenslang van de Franse rechtbank, waarbij hij veroordeeld werd door 7 moorden, en daar kwam er tien jaar later nog eentje bij: dit keer voor de moord op Farida Hammiche (30), de vrouw van een vroegere medegevangene.

Waar is Michel Fourniret nu?

Fourniret werd in de kladden gevat omdat een van zijn slachtoffers, een dertienjarig meisje, in 2003 de mogelijkheid zag om te ontsnappen. Het precieze moordentotaal van ‘Het Monster’ is eigenlijk nooit bepaald, omdat men vermoedt dat hij vele malen méér doden op zijn geweten heeft. Wat wél zeker is, is dat zijn vrouw Monique Oliver medeplichtig was aan zijn gruwelijke daden, waardoor ook zij een levenslange gevangenisstraf opgelegd kreeg. Toch weten we nog altijd niet zeker of zij nou een pion was of ook daadwerkelijk meehielp. Fourniret zal daar nooit meer duidelijkheid over kunnen verschaffen, want hij overleed in 2021 achter de tralies. Tot dat moment hield hij zijn lippen stijf op elkaar.

L’Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier op Netflix

L’Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier onderzoekt de rol van Olivier en is vanaf 2 maart te zien op Netflix!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?