Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met ’24-achtige’ thrillerserie: The Night Agent

Kun jij genieten van series als 24 en Tom Clancy’s Jack Ryan (van Amazon Prime Video)? Dan ben je ook bij Netflix aan het juiste adres, want dat introduceert nu The Night Agent, over een FBI-agent die een race tegen de klok voert. De trailer is nu ook verschenen.

Telefoon die nooit rinkelt… blijkt te kunnen rinkelen

Vandaar dus ook de vergelijking met 24, al speelt Jack Bauer geen rol in The Night Agent. De, ietwat summiere, synopsis die Netflix bij zijn nieuwe serie geeft luidt: “In de kelder van het Witte Huis is er een telefoon die nooit rinkelt. Dit is de nacht waarin hij dat wel doet…”

The Night Agent vertelt in ieder geval het verhaal van een FBI-agent, die à la minute in actie moet komen als een Russische mol het politieke bestel (het functioneren daarvan) van de Verenigde Staten bedreigt. Getuige de korte teaser die Netflix vrijgegeven heeft, wordt dat niet bepaald een makkelijke klus. De FBI-agent in kwestie, Peter Sutherland, krijgt nogal wat voor zijn kiezen. Er zijn namelijk allerlei radertjes die tegelijkertijd draaien.

Bestsellerauteur

Het verhaal van The Night Agent is bedacht door bestsellerauteur Matthew Quirk, die het boek met dezelfde naam in 2019 uitbracht. Daarnaast schreef hij Hour of the Assassin, Dead Man Switch, Cold Barrel Zero, The Directive en The 500, dus als deze serie een succes wordt, beschikt Netflix over veel meer sourcemateriaal met een gelijkwaardige strekking.

Cast

Gabriel Basso (The Big C, Hillbilly Elegy) speelt de hoofdrol in deze nieuwe thrillerserie, die van Sutherland dus. En de cast bestaat verder uit onder meer: Luciane Buchanan, Hong Chau (bekend van The Menu en binnenkort The Whale) en D.B. Woodside.

The Night Agent op Netflix

Afgaande op de trailer mogen we een ’24-achtig’ werkje verwachten, zoals we eerder al aangaven. Eén held neemt het op tegen de bad guys, maar krijgt te maken met een overspannen taskforce én een flinke dosis actie. Hoe dat er precies uit gaat zien komen we te weten op 23 maart. Dan worden alle tien de afleveringen van The Night Agent namelijk gereleaset op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?