Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met handige Facebook feature

FBStel: je hebt net de film Lone Survivor gekeken op Netflix en na de film denk je “Wow, deze film moeten mijn vrienden ook zien”, dan kun je dat vanaf nu eenvoudig delen met je vrienden. Zo kunnen jij en je vrienden elkaar op de hoogte houden van welke films, series, documentaires of cabaretshows gezien moéten worden.

De feature werkt in combinatie met Facebook. Het was al mogelijk om je te registeren bij Netflix via je Netflix account, nu heeft dit extra nut gekregen. Als de film is afgelopen krijg je de vraag in je scherm te zien: ken je iemand die deze film ook leuk zou vinden? Daaronder zit een knop waarmee je je kunt aanmelden voor Facebook. Als dit gebeurd is kun je heel eenvoudig je eigen vrienden opzoeken en aanklikken.

Het is geen vereiste dat jouw vriend zijn of haar Facebook-account heeft gekoppeld aan Netflix. Als dat niet zo is, dan ontvangt de persoon in kwestie namelijk een chatbericht met de aanbeveling. Dit chatbericht op Facebook wordt gewoon verstuurd uit de naam van de persoon zelf, alleen staat er tussen haakjes achter dat het bericht is verzonden door Netflix. In je startscherm op Netflix zie je rechtsboven tussen het zoekvlak en je logotje een belletje. Hier zie je aanbevelingen die vrienden aan jou hebben gedaan.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg

Op dit moment is het nog niet voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van deze tool. Het wordt in de komende dagen gefaseerd uitgerold.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?