Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met nieuwe toplijst: Series met meeste likes

Nederland heeft na de dagelijkse top-10 een nieuwe lijst gelanceerd in het eigen systeem. Ben je op zoek naar een nieuwe serie, dan kan deze topchart je vooruit helpen. Want in de lijst met meest favoriete series wordt niet gekeken naar het kijkgedrag, wel naar het beoordelingsgedrag.

Meest favoriete series in Nederland

In het Netflix systeem is momenteel op diverse devices een nieuw beoordelingssysteem te vinden. De tien meest favoriete series in Nederland. Het is de eer aan Castlevania om als eerste serie op de eerste plaats te staan, gevolgd door Kuruko’s Basketball en Jurassic World: Kamp Krijtastisch. We zien al langere tijd de dagelijkse top-10 op Netflix met ook nog een uitsplitsing van de top-10 films en top-10 series. Hier wordt gekeken naar welke titels er in de afgelopen 24 uur het meest bekeken zijn. Nu is er dus een nieuwe categorie.

Series met meeste likes in deze week

Bij iedere film en serie die je kijkt, kun je aangeven of je de titel leuk vond of niet. Simpelweg door een duimpje omhoog of een duimpje naar beneden. Deze gegevens verzamelt Netflix nu om een leuke lijst te maken. Dat houden ze op weekbasis bij, waardoor er nu de lijst is met de ‘Series met meeste likes in Nederland deze week’. Bij Castlevania werd liefst 97% van de beoordelingen positief ingevuld. En dat op 2.461 beoordelingen. De nummers twee, drie en vier hadden allemaal 96%, alleen valt het verschil in beoordelingen wel op. Jurassic World heeft er ruim drieduizend, terwijl de twee anime-series het moeten doen met slechts een ruime vijfhonderd beoordelingen.

Andere series vinden

Hier zit dus ook wel gelijk de kracht van deze nieuwe toplijst van Netflix. Onder meer Kuroko’s Basketball zal niet snel in de dagelijkse top-10 verschijnen, omdat hier veel minder mensen naar kijken. De beoordelingen zijn echter wel heel goed, waardoor het de moeite is om de reeks eens op te zetten. Zo biedt Netflix de gebruikers dus weer een nieuwe manier aan om series te vinden. Het overzicht met de series met meeste likes van deze week kun je terugvinden in het hoofdscherm van Netflix. De lijst met meest favoriete series in Nederland wordt uitgerold op alle devices, dus mogelijk kan je deze op dit moment nog niet vinden in jouw systeem. Dit zal spoedig anders zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?