Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met nog véél meer Harlan Coben

Harlan Coben is inmiddels niet meer weg te denken uit de Netflix-catalogus en de series op basis van zijn boeken scoren in de regel als de malle. Wat dat betreft is het natuurlijk fijn dat we kunnen melden dat er nog véél meer van de thrillerschrijver op komst is!

14 wordt 26

Aanvankelijk kreeg Netflix de beschikking over 14 van de boeken van Harlan Coben, waarvan er inmiddels 7 verwerkt zijn tot series. De streamingdienst heeft nu echter een nieuwe deal gesloten met de auteur, waardoor er nóg 12 boeken bij komen, waardoor het totaal dus op 26 komt. Dat is al goed nieuws, maar het wordt nog beter, want de desbetreffende boeken maken onderdeel uit van de Myron Bolitar-serie, één van de populairste franchises van Coben.

Myron Bolitar

Myron Bolitar is een al even onwaarschijnlijke als onfortuinlijke held. Dit hoofdpersonage is een heetgebakerde, maar ook sentimentele sportmakelaar met een venijnige tong en een groot talent voor het aantrekken van opdrachten die hij eigenlijk helemaal niet wil binnenhalen. Vroeger was hij een groot basketbalspeler en nu wordt hij door vrouwen gezien als de aantrekkelijke eigenaar van het agentschap MB SportsRep. Én vertegenwoordiger van diverse sportsterren en beroemdheden.

Harlan Coben-teller

De Harlan Coben-teller op Netflix op Netflix staat momenteel dus op zeven: Safe, The Stranger, The Woods, El Inocente, Disparu à Jamais, Stay Close en Hold Tight. Het lijkt daarnaast een zekerheidje dat de roman Run Away verfilmd wordt, al heeft Netflix daar nog geen persbericht de deur uit over gedaan. In de desbetreffende thriller zijn Simon en Ingrid wanhopig op zoek naar hun dochter Paige, die door de omgang met haar vriend Aaron aan de drugs is geraakt en met de noorderzon is vertrokken. Hun zoektocht leidt hen naar de duistere onderwereld van drugs en criminaliteit. Als blijkt dat Aaron is vermoord en iemand nu achter Ingrid aan zit, komt alles in een stroomversnelling. Méér lezen over alle Harlan Coben-titels? Dat kan in dit artikel!

Harlan Coben zelf vertelde onlangs dat hij de samenwerking met Netflix als prettig ervaart: “Netflix is een prettige partij om mee samen te werken en ze geven me de vrijheid om met andere partijen te werken als ik dat wil.” Vandaar dus ook de nieuwe deal.

Wanneer in première?

Run Away heeft nog geen releasedatum en datzelfde geldt natuurlijk voor de Myron Bolitar-serie (of -series?). Het hele project staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar dat er véél meer ‘Coben’ op komst is, is dus zeker!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?