Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met Spaanse thrillerserie over mythische drugsdealer: Santo

Netflix komt zeer binnenkort met een nieuwe Spaanse thrillerserie, Santo getiteld, die over de jacht van twee politieagenten op een bijna mythische drugscrimineel gaat. De show gaat op 16 september aanstaande in première bij de streamingdienst. Is Santo een waargebeurd verhaal op Netflix?

Mythische drugsdealer

Santo draait om de mythische drugsdealer Santo, die in het criminele circuit bijna wordt aanbeden als een soort god. Hij lijkt namelijk zo goed als ongrijpbaar omdat het verhaal gaat dat nog nóóit iemand zijn gezicht heeft gezien. Als de Braziliaanse crimineel zich volgens Interpol op een gegeven moment in Spanje begeeft, moeten twee agenten met totaal verschillende werkwijzen, Cardona en Millán (gespeeld door acteurs Bruno Gagliasso en Raúl Arévalo), de handen ineenslaan om de ‘meesterboef’ op te sporen.

Arévalo vertolkte eerder de rol van Víctor in Velvet (2014-2016) en Gagliasso was Gabriel in O Sétimo Guardião (2018-nu). Carlos López García is de regisseur van Santo en hij maakte eerder Tiempos de guerra (2017) en Hache (2019-2021).

Santo een waargebeurd verhaal op Netflix?

Het verhaal van Santo zou losjes gebaseerd kunnen zijn op dat van Santo Trafficante Jr., een bekende maffiabaas uit de jaren 70 en 80. Deze crimineel leidde een teruggetrokken bestaan in Florida en Cuba, maar trok achter de schermen prominent aan de touwtjes. Deze Santo leefde echter vooral in de Verenigde Staten (en dus niet in Brazilië) en beraamde moordcomplotten op onder meer John F. Kennedy, de toenmalige president van Amerika, en Fidel Castro, dictator in Cuba. Het is onduidelijk of deze maffioso en de Netflix-serie écht wat met elkaar te maken hebben.

Santo op Netflix

Santo gaat op 16 september aanstaande in premi1ere op Netflix en de streamingdienst heeft ons al voorzien van een trailer, die je hieronder kunt bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?