Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met véél meer ‘The Gray Man’

The Gray Man staat nu al een klein tijdje op Netflix en we kunnen toch wel stellen dat de film een hit is! Daarnaast weten we inmiddels dat de streamingdienst véél meer van plan is met de actiekraker.

Actiefranchise

The Gray Man moet namelijk een heuse actiefranchise worden. Netflix werkt al aan een vervolg en heeft het daarnaast plannen om een spin-off te creëren. Ook weten we dat Hollywood-acteur Ryan Gosling sowieso terugkeert als Sierra Six in de sequel. Daarbovenop keren ook de regisseurs (de gebroeders Russo, Joe en Anthony, bekend van onder meer de Avengers-films) terug, evenals scriptschrijver Stephen McFeely.

Wat de spin-off betreft, daar hebben we momenteel een stuk minder informatie over, behalve dan dat het project een ander onderwerp zal hebben dan The Gray Man. Volgens de wandelgangen zijn de twee scriptschrijvers Paul Wernick en Rhett Reese (de mannen achter Deadpool) op de spin-off gezet.

Russo Brothers

De broertjes Russo laten zich in een statement uit over het succes van The Gray Man (in 92 landen nummer één op Netflix): “De reactie van het publiek op ons werk is overweldigend te noemen. We zijn zó ongelooflijk blij met het enthousiasme van onze fans. Het plan was altijd al om van The Gray Man een universum te maken en we kunnen melden dat Netflix ons groen licht heeft gegeven! Er komt een vervolg aan met Ryan Gosling én er wordt gewerkt aan een tweede script, waarover we later meer zullen vertellen.”

Boekenserie

De gebroeders beschikken in ieder geval over genoeg sourcemateriaal, want The Gray Man is gebaseerd op een boek. In 2009 kwam The Gray Man van schrijver Mark Greaney uit en inmiddels zijn er al twaalf boeken verschenen, dan wel in productie, allemaal in hetzelfde universum. De Russo Brothers kunnen dus nog wel eventjes vooruit, mochten ze dat willen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?