Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt alvast vijf nieuwe films aan

Our Souls at Night Netflix
In 2016 werd er een recordaantal uur aan eigen content geproduceerd door Netflix. In 2017 gaat de streamingdienst voor een verbetering van dit record en hierin spelen ook films weer een belangrijkere rol. Netflix heeft vijf films aangekondigd. Deze zullen allen in 2017 verschijnen. Wij bespreken de aankomende films.

In 2017 wordt er door Netflix zo’n duizend uur aan Netflix Original content gemaakt. Afgelopen jaar kwam Netflix nog tot zo’n zeshonderd uur. Natuurlijk mogen er veel nieuwe series en nieuwe seizoenen verwacht worden van de streamingdienst. Sinds 2015 produceert Netflix echter eigen films en het aantal zal in 2017 verder opgeschroefd worden. Nog niet van alle films is er een releasedatum beschikbaar. Indien dit wel bekend is, dan vermelden wij dat onderstaand bij de betreffende film.

Okja

Okja is een nieuwe film van regisseur Bong Joon-ho. Eerder had hij al succes met bijvoorbeeld Snowpiercer. In Okja werd met een bekende cast gewerkt: Tilda Swinton (Hail, Caesar!), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Paul Dano (Love & Mercy), Lily Collins (Rules Don’t Apply) en Steven Yeun (The Walking Dead). De film draait om Mija, een jong meisje, met als beste vriend een gigantisch beest: Okja. Een machtige multinational wil Okja ontvoeren en Mija doet er alles aan om dit te voorkomen.

Our Souls At Night

In de Netflix Newsflash hebben we het al besproken: Jane Fonda werkt aan een nieuw project voor Netflix. Dit doet ze samen met Robert Redford, waarmee ze in het verleden al eens samenwerkte. Momenteel scoort Fonda al op Netflix met de serie Grace and Frankie, maar nu gaat ze voor een film. Our Souls At Night wordt een ontroerende dramafilm over twee buren die nauwelijks contact met elkaar hebben. Addie Moore (Fonda) en Louis Waters (Redfort) hebben echter meer met elkaar gemeen dan ze van elkaar weten. Zo zijn ze allebei al jaren alleen en om minder eenzaam te zijn zoekt Addie toch toenadering, om nog wat van de rest van hun leven te maken.

David Brent: Life on the Road

Ricky Gervais is ook weer aan de slag gegaan voor Netflix. De veelbesproken en geliefde komediant regisseerde, schreef en acteerde zelf in de film. David Brent werd bekend door de BBC2 Mockumentary The Office. Hij droomde er van om rockster te worden, maar kwam uiteindelijk terecht bij een bedrijf dat schoonmaakproducten en persoonlijke hygiëne producten voor vrouwen maakt. Toch heeft Brent de droom om rockster te worden nog niet opgegeven en is hij bereid om zelf een tour door het Verenigd Koninkrijk te financieren en verzamelt hij een groep muzikanten om zich heen.

Releasedatum: 10 februari 2017

Mute

Het verhaal van deze film is twaalf jaar geleden al gecreëerd door filmmaker Duncan Jones. Mute is opgenomen in Berlijn, met hoofdrollen voor Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux. In deze futuristische thriller is Leo, een barman uit Berlijn, door een trauma niet meer in staat om te praten. Zijn vriendin Naadirah is de enige die nog voor een beetje geluk zorgt, maar als zij verdwijnt komt Leo in een totaal andere wereld terecht en leert hij de onderwereld van Berlijn kennen. Alleen zo kan hij Naadirah terugvinden.

The Discovery

Bestaat het hiernamaals wel of niet. In The Discovery is wetenschappelijk bewezen dat het wel degelijk bestaat. Dokter Thomas Harber (Robert Redford) is het brein achter deze ontdekking. Het heeft flinke gevolgen, want binnen vier jaar hebben vier miljoen mensen zichzelf van het leven beroofd.Will (Jason Segel) keert terug naar het eiland waar hij is opgegroeid om Thomas, die tevens zijn vervreemde vader is, te confronteren en hem ervan te overtuigen dat hij moet stoppen met zijn omstreden onderzoek. Zijn pad kruist dat van Isla (Rooney Mara) die om mysterieuze redenen ook is teruggekeerd naar het eiland.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?