Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt eerste Nederlands-Belgische film aan: De Slag om de Schelde

Netflix heeft een Nederlandstalige film aangekondigd: De Slag om de Schelde. The Battle of the Scheldt, zoals de Engelse titel zal luiden, zal in november 2020 in de Nederlandse bioscopen draaien en tegelijkertijd wereldwijd worden uitgerold op Netflix.

The Battle of the Scheldt op Netflix

Alain de Levita is verantwoordelijke voor de productie van de Nederlands-Belgische film. Voor de oorlogsfilm is een budget van 15,5 miljoen dollar. Het verhaal speelt zich af aan het einde van 1944. De Slag om de Schelde was een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Het was de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Slag om de Schelde met drie hoofdpersonages

De Slag om de Schelde was dan ook een cruciale slag waar tienduizend levens werden gered doordat de bevoorradingslijnen konden worden verzekerd. De film zal inzoomen op drie personen: een jonge Nederlander die vecht voor de Duitsers, een verdwaalde Engelse zeefvliegtuigpiloot en een meisje dat deel uitmaakt van de verzetsbeweging. Gijs Blom is gecontracteerd als de soldaat, Jamie Flatters is de Engelse piloot en Susan Rradder de verzetsstrijder. De EO en de NPO zijn ook betrokken bij het project.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?