Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt eerste Nederlandse Original film aan

Netflix film popcorn

Na de eerste serie met Ares komt nu ook de allereerste Netflix Original Film. Een titel is er nog niet, wel zijn de schrijvers naar buiten gebracht. Het gaat om Shady El-Hamus en Jeroen Scholten (beiden De Libi). De regie is ook in handen van El-Hamus.

Hiphop

De film vertelt het verhaal van Richie Rich die op het punt staat de grootste hiphop artiest van Nederland te worden wanneer hij vlak voor een belangrijk optreden door een groep gewapende tieners wordt beroofd van zijn pronkjuweel: een peperduur horloge. Als de beelden van de vernederende beroving viraal gaan, volgt een koortsachtig kat-en-muisspel waarin Richie in één nacht alles riskeert wat hij heeft opgebouwd om zijn beschadigde imago te herstellen.

Eer voor jonge filmmakers

Shady El Hamus laat weten: “Het is een enorme eer om als jonge filmmakers de eerste Nederlandse Netflix Original film te gaan maken. De gedeelde ambitie is om een verhaal te vertellen dat reflecteert op deze tijd en zowel weet te vermaken als te verdiepen. Het vertrouwen dat we van Netflix krijgen, werkt heel motiverend. Bovendien geeft deze samenwerking ons de kans om een film te maken voor een groot en wereldwijd publiek. Een droom die uitkomt.” Een titel en wanneer de film zal verschijnen is dus nog de grote vraag. Voorlopig moeten we het doen met de korte aankondiging.