Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt nieuwe The Witcher-spin-off aan: Sirens of the Deep

Het The Witcher-universum op Netflix wordt steeds uitgebreider. Want na drie seizoenen van de originele serie, een live-actionspin-off (Blood Origin) én een animatiefilm (Nightmare of the Wolf) is er nu nog een project op komst: Sirens of the Deep.

The Witcher: Sirens of the Deep

De The Witcher-producties op Netflix behalen vooralsnog wisselend succes, met alleraardigste waarderingen voor de serie, slechte beoordelingen voor Blood Origin en juist weer hele goede cijfers voor Nightmare of the Wolf. De laatstgenoemde titel is een animatiefilm, zoals hierboven vermeld, en dat succes moet herhaald worden, moet men bij de streamingdienst hebben gedacht. The Witcher: Sirens of the Deep behoort dus tot hetzelfde genre, animatie, maar vertelt wél een heel ander verhaal.

Waar Nightmare of the Wolf zich namelijk richtte op Vesemir, de leermeester van het bekendste karakter van The Witcher Geralt of Rivia, staat de bekendste ‘witcher’ van The Continent in Sirens of the Deep zélf weer centraal. Dat zien we in ieder geval in de teaser die Netflix vrijgegeven heeft in de zogenaamde Geeked Week, maar daarnaast beschikken we ook al over wat aanvullende informatie.

Doug Cockle

We weten bijvoorbeeld dat Doug Cockle de stemacteur is die Geralt gestalte geeft in de nieuwe film. En dat is geen onbekende, want dat werk voerde hij eerder uit voor de game The Witcher 3. “Ik ben ontzettend enthousiast om mijn terugkeer naar de wereld van The Witcher aan te kondigen en opnieuw de stem van Geralt of Rivia te vertolken”, laat Cockle weten. “Ik kijk ernaar uit om dit volgende hoofdstuk van de reis van de Witte Wolf te delen met de fans van het Witcher-universum. Mire taedh aen stráede!

Zeemeermannen

Daarnaast heeft Netflix een korte synopsis met ons gedeeld: “Geralt of Rivia, een gemuteerde monsterjager, wordt ingehuurd om een reeks aanvallen in een kustdorp te onderzoeken en raakt verwikkeld in een eeuwenoud conflict tussen mensen en zeemeermannen. Hij moet vertrouwen op vrienden – oud en nieuw – om het mysterie (van de aanvallen, red.) op te lossen voordat de vijandelijkheden tussen de twee koninkrijken escaleren tot een allesomvattende oorlog.”

The Witcher: Sirens of the Deep op Netflix

Nu wil jij natuurlijk weten wanneer Sirens of the Deep precies uitkomt, maar op die vraag hebben we slechts een vaag antwoord: in 2024. Begin 2024? Midden 2024? Eind 2024? Dat weten we nog niet, maar de kans is groot dat je nog wel eventjes geduld zult moeten hebben.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?