Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt op fraaie wijze 3% seizoen 3 aan

Netflix heeft 3% seizoen 3 aangekondigd. Dat deed de streamingdienst middels een korte video. Het tweede seizoen is sinds eind april beschikbaar, maar het verhaal is dus nog niet compleet!

Brazilië

De serie 3% is een Braziliaanse Netflix Original en mogelijk daarom niet heel bekend in Nederland. Toch ontdekken steeds meer kijkers ook buiten Brazilië deze serie en vrijwel iedereen is het erover eens dat 3% een must see-serie is.

In een uitgebreid artikel stipte ook de Volkskrant 3% afgelopen weekend nog aan. De schrijver vroeg zich in het artikel af of het goed voor de Nederlandse cultuur industrie is als Netflix hier een serie maakt. Als voorbeeld werd 3% aangehaald, omdat de Braziliaanse serie inmiddels ook in andere landen bekeken wordt. Ook landen waar geen Portugees gesproken wordt en volgens de auteur zou dat Netflix aan het denken hebben gezet en uiteindelijk overtuigd om meerdere niet-Engelsetalige series aan te schaffen. Een succesvol voorbeeld daarvan is uiteraard La Casa de Papel.

3% seizoen 3 op Netflix

Wanneer 3% seizoen 3 precies op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Wel is het al zeker dat het vervolg in 2019 te zien zal zijn bij de streamingdienst. Hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen van 3% zal tellen is ook nog onduidelijk. Seizoen 1 bestond namelijk uit acht afleveringen, terwijl seizoen 2 uit tien episodes bestond. Het is goed mogelijk dat ook 3% seizoen 3 weer uit tien afleveringen zal bestaan.

Over 3%

De serie speelt zich af in Brazilië, op een moment dat het niet goed gaat met de gehele wereld. De wereld is verwoest en slechts een kleine groep van de bevolking maakt kans om te overleven. Hier wordt de titel van de serie verklaard, want het gaat om slechts 3% van de bevolking. Om te kunnen overleven moet Het Eiland bereikt worden en die kans wordt eens per jaar geboden aan twintigers. Ze moeten dan wel succesvol sociale experimenten ondergaan.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als 3% seizoen 3 op Netflix staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk hieronder de fraaie aankondiging van 3% seizoen 3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?