Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt serie aan met Black Widows zusje Yelena: East of Eden

Netflix komt binnenkort met een nieuwe miniserie getiteld East of Eden. Florence Pugh speelt een van de hoofdrollen, zo kondigt de streamingdienst aan, en haar kennen we natuurlijk als Yelena Belova uit Marvels Black Widow!

Van opa naar kleindochter

Het is niet de eerste keer dat de roman East of Eden van John Steinbeck verfilmd wordt, want dat gebeurde ook al in 1955. Toen was het Elia Kazan die de regie op zich nam en nu neemt Zoe Kazan, zijn kleindochter, het stokje van hem over.

Roman

Het verhaal van East of Eden (het boek dan) neemt je mee naar 1917 en de Eerste Wereldoorlog houdt de mensheid in zijn greep. De diepreligieuze Amerikaanse boer Adam Trask houdt zich desondanks voornamelijk bezig met het werken op zijn boerderij. Hij is de vader van twee net volwassen zoons, Cal(eb) en Aron. Beiden willen niets liever dan gerespecteerd worden door hun vader, maar Cal denkt dat zijn pa alleen iets om zijn broer geeft. Abra, Arons vriendin, voelt zich ondertussen meer en meer aangetrokken tot Cal…

Pugh timmert aan de weg

Over het plot is nog niets bekend, maar wel weten we dus dat East of Eden op Netflix een miniserie wordt én dat Pugh een van de hoofdrollen (vermoedelijk die van Abra) speelt. De actrice timmert de laatste tijd hard aan de weg. We kennen haar immers als Yelena Belova uit Black Widow én HawkEye, het zusje van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). Ze heeft ook nogal wat in petto voor filmliefhebbers, want in september schittert ze opnieuw op het witte doek in Don’t Worry, Darling, waarna ze haar focus verlegt naar Christopher Nolans Oppenheimer en Dune 2!

East of Eden op Netflix

Het is nog volstrekt onbekend wanneer de miniserie precies naar Netflix komt, maar vermoedelijk moeten we wel eventjes geduld hebben. De opnames moeten immers nog beginnen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?