Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt Suburra seizoen 2 toch nog aan

Netflix heeft zojuist bekendgemaakt dat Suburra seizoen 2 besteld is. Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat het eerste seizoen gelanceerd werd en ondanks dat de serie goed werd ontvangen bleef een aankondiging van een nieuw seizoen uit. Tot nu, want op social media werd een filmpje gedeeld waarop te zien dat Suburra seizoen 2 aanstaande is.

Italiaanse Netflix Original

Suburra was de eerste Italiaanse Netflix Original. Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk waren Italië al voorgegaan met een eigen Original. Suburra verscheen vervolgens op 6 oktober bij de streamingdienst. Het eerste seizoen bestond uit tien afleveringen.

De serie Suburra is losjes gebaseerd op de gelijknamige film uit 2015. Het verhaal van de serie speelt zich echter af vóór de gebeurtenissen in de film. Het verhaal speelt zich af in 2008 en draait om georganiseerde misdaad in een kuststadje bij Rome, waarbij corrupte politici, het Vaticaan en jonge gasten bij betrokken zijn.

Suburra seizoen 2 op Netflix

Suburra seizoen 2 is door Netflix aangekondigd op 25 januari 2018. Dat deed het middels een filmpje op social media, waarop een aantal klinkers een ’twee’ vormen. Bovendien werd in de tweet ook door Netflix gemeld dat ‘corrupte politici, religieuze leiders en koudbloedige maffioso hun weg terug vinden naar seizoen 2 van Suburra’. Gezien de goede ontvangst van Suburra is het nieuws dat er een vervolg komt niet vreemd. Toch heeft de bevestiging maanden op zich laten wachten. Tussen de release van seizoen 1 en de aankondiging van Suburra seizoen 2 zat bijna vier maanden. Waarom het zo lang duurde om tot deze beslissing te komen is niet bekend.

Nu het zeker is dat er een vervolg komt, ontstaat ook meteen de vraag wanneer Suburra seizoen 2 op Netflix te zien zal zijn. Omdat nu pas naar buiten komt dat tweede seizoen besteld is door Netflix lijkt de kans klein dat er nieuwe afleveringen verschijnen op het moment dat het een jaar geleden is dat Suburra seizoen 1 gelanceerd werd. Het is dan ook goed mogelijk dat Suburra seizoen 2 pas eind 2018, of begin 2019 te zien zal zijn op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?