Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt tweede Italiaanse serie aan na succes Suburra

Netflix heeft bekend gemaakt dat er een tweede Italiaanse serie geproduceerd zal worden. De titel van de nieuwe Italiaanse Netflix Original is ook al bekend: Baby. De serie zal gaan over tienerprostitutie in Rome.

Suburra

In oktober kwam de eerste Netflix Original van Italiaanse bodem uit: Suburra. De serie werd ontzettend goed ontvangen en over een tweede seizoen wordt dan ook al gespeculeerd. Dat Netflix gelooft in Italiaanse producties bleek eerder al overigens.

Kort na de lancering van Suburra op Netflix werd namelijk bekend gemaakt dat de streamingdienst bezig is met een documentaire over voetbalclub Juventus. Het toont aan dat Italiaanse titels leven en niet alleen in Italië zelf, maar dus ook wereldwijd.

Serie Baby op Netflix

Baby wordt dus de nieuwe Italiaanse Netflix Original serie. Het verhaal zal losjes gebaseerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen in Italië. Tienerprostitutie staat centraal in Baby, een schandaal dat in 2014 veel aandacht kreeg in Italië. Toen bleken twee vrouwelijke middelbare scholieren namelijk actief in de prostitutie. Er werd seks aangeboden en daar krijgen de tieners merkkleding, mobiele telefoons en andere gadgets voor in de plaats. Er werden destijds vijf personen, waaronder de moeders van de kinderen, gearresteerd.

Het eerste seizoen van Baby zal bestaan uit acht afleveringen en de start van de opnames staat gepland voor begin 2018. Wie er aan Baby mee zullen werken is nog niet bekend, wel is het al zeker dat Nicola De Angelis als creative producer betrokken is bij Baby. “We zijn erg enthousiast om samen met Netflix te werken en zo nieuwe talenten en Italiaanse verhalen aan de hele wereld te tonen. De creatieve vrijheid die Netflix ons geeft past perfect bij de experimenten die in ons land uitgevoerd worden op het gebied van nieuwe vormen van storytelling op televisie.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?