Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt veelbelovende fantasyserie Shadow and Bone aan

Netflix heeft een nieuwe veelbelovende fantasyserie aangekondigd. Na het succes van onder meer Stranger Things en Shadowhunters, mogen fans van fantasyseries zich nu opmaken voor Shadow and Bone. De serie is gebaseerd op de boekenreeks Grishaverse van Leigh Bardugo. Het eerste seizoen van de reeks komt op 23 april naar Netflix.

Alina Starkov

In Shadow and Bone worden we meegenomen naar een door oorlog verscheurde wereld. Daar maken we kennis met Alina Starkov, een nederige soldaat. De soldate is erin geslaagd om een buitengewone kracht in zichzelf te ontketenen waarmee ze misschien wel de sleutel naar de vrijheid van haar land in handen heeft. Als ze de kans krijgt om zich bij Grisha, een elitair leger met magische soldaten aan te sluiten, besluit ze haar vertrouwde omgeving te verlaten om tegen de levensgevaarlijke dreiging van de Shadow Fold in te gaan.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

Shadow and Bone op Netflix

Shadow and Bone wordt op 23 april toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit in totaal acht afleveringen. De hoofdrollen in de serie zijn voor Jessie Mei Li als Alina Starkov, Archie Renaux als Malyen Oretsev, Freddy Carter als Kaz Brekker, Amita Suman als Inej, Kit Young als Jesper Fahey en Ben Barnes als General Kirigan. Eric Heisserer is de maker van de serie.

Bekijk de veelbelovende teaser van Shadow and Bone

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?