Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt verfilming van Death Note aan

Netflix heeft in een teaser-trailer de film Death Note aangekondigd. Het is de verfilming van de Japanse strip die is geschreven door Tsugumi Ohba en Takeshi Obata. De film verschijnt op 25 augustus als een Netflix Original.

Manga

Death Note verscheen in 2003 voor het eerst als een manga. Ohba schreef de strip, terwijl Obata voor de tekeningen zorgde. De reeks was tussen 2003 en 2006 te volgen in het tijdschrift Weekly Shonen Jump en later gebundeld in twaalf mangaboekjes. Sinds Death Note vertaald in Nederland beschikbaar is, is het ook hier populair.

Death Note op Netflix

Death Note is niet alleen in Japan en Nederland populair en dus sprong Netflix hier op in. De streamingdienst kocht de wereldwijde streamingrechten voor de film en vanaf 25 april is Death Note beschikbaar. De film gaat over jongen die een notitieboek vindt. Light Turner is een slimme middelbare scholier en hij ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is met het notitieboekje vindt. Het blijkt namelijk een magisch boek te zijn, want steeds verschijnt er een naam in en die persoon zal sterven.

Aanvankelijk wil Turner het niet geloven, maar al snel wordt duidelijk dat het geen grap is. Hij raakt steeds verder verzeild in de Death Note en uiteindelijk komt het zelfs tot een ontmoeting met de daadwerkelijke eigenaar van het notitieboek, een God des Doods. Het spoort Turner aan om er voor te zorgen dat het kwaad uit de wereld wordt verbannen, op basis van de informatie die de Death Note hem geeft. Bekijk hieronder de aankondiging inclusief de eerste beelden van de Death Note.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?