Laatste nieuws over Netflix

Netflix kondigt zwijmel-kerstserie One Day in December aan

And so it is Christmas…’ Nou ja, eigenlijk nog lang niet natuurlijk, het moet nog zomer worden! Maar Netflix heeft nú al een nieuwe kerstserie aangekondigd, One Day in December, over liefde en sneeuwvlokken.

One Day in December

De eerste details met betrekking tot One Day in December worden langzaamaan onthuld. We weten dat het verhaal gebaseerd is op het gelijknamige boek, in Nederland bekend als Een dag in december, van schrijfster Josie Silver, én dat het een serie wordt met acht à tien afleveringen. Daarnaast is de hoofdrol van Laurie al gecast, dat personage wordt vertolkt door niemand minder dan Lucy Boynton, bekend van onder meer de Queen-film Bohemian Rhapsody. Als laatste wordt One Day in December aanvankelijk een ‘limited series’, een miniserie dus, maar er wordt nadrukkelijk de mogelijkheid opengelaten om een tweede seizoen te maken.

Plot

Netflix heeft ons nog niet voorzien van een zogenaamde synopsis, maar we weten natuurlijk wél waar het boek over gaat. Het verhaal steekt als volgt in elkaar: Laurie is er vrij zeker van dat liefde op het eerste gezicht alleen in films bestaat. Maar dan ziet ze op een besneeuwde decemberdag door een beslagen raam van de bus een man waarvan ze meteen weet dat hij ‘de ware’ is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een moment van pure magie… en dan rijdt haar bus weg. Ervan overtuigd dat ze voorbestemd zijn om elkaar weer te vinden, besluit Laurie een jaar lang elk busstation en elke café in Londen af te speuren naar haar prins op het witte paard.

Maar ze vindt hem niet, niet wanneer het erop aankomt tenminste. In plaats daarvan herenigen ze zich pas op een kerstfeestje, wanneer haar beste vriendin Sarah haar nieuwe vriendje vol enthousiasme aan Laurie voorstelt. Het is Jack, de man van de bus… Wat volgt voor Laurie, Sarah en Jack is tien jaar van vriendschap, gebroken harten, gemiste kansen, wegen die niet zijn ingeslagen en heroverwogen lotsbestemmingen. One Day in December is een vreugdevol, hartverwarmend en enorm ontroerend liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen. En het is een herinnering dat het lot onverklaarbare wendingen neemt op weg naar geluk!

One Day in December op Netflix

Nu zou je natuurlijk verwachten dat One Day in December ergens in de kerstperiode van 2023 uitkomt. Dat is echter niet het geval. De opnames zijn namelijk pas net begonnen en de verwachting is dat de nieuwe serie in 2024 komt. Hoogstwaarschijnlijk ergens in de beginmaanden van dat jaar!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?