Laatste nieuws over Netflix

Netflix koopt rechten Gotham nog voor première

Gotham Netflix
Gotham zal pas vanaf 22 september worden uitgezonden in de Verenigde Staten, toch heeft Netflix de serie al aangekocht. De Batman-prequel wordt wereldwijd aan het Netflix aanbod toegevoegd zodra het eerste seizoen is afgelopen. Wederom maakt de streamingdienst een stevig bedrag over naar de makers. Warner Bros. ontvangt volgens Deadline 1,75 miljoen dollar per aflevering.

Dit is een tweede klapper binnen een week tijd van Netflix. Vorige week werd al bekend dat The Blacklist is aangekocht. Deze topserie van NBC, waarvan het eerste seizoen al is afgelopen en het tweede seizoen deze maand in première gaat, ging over de toonbank voor liefst twee miljoen dollar er aflevering. Gotham zal pas deze maand worden uitgezonden, toch is Netflix al overtuigd van de kwaliteit van de serie.

In mei is er een screening geweest van de pilotaflevering. Deze voorstelling was in Los Angeles zo overdonderend dat Netflix gelijk in actie is geschoten. Gothem gaat over het verhaal van de opkomst van James Gordon in Gotham City, de jaren voor Batham op het toneel verscheen. Vanaf 22 september begint de serie op FOX. Het eerste seizoen telt zestien afleveringen.

Bekijk alvast de trailer van Gotham!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?