Laatste nieuws over Netflix

Netflix laat jonge kijkers verhaal zelf kiezen in nieuwe series

Netflix heeft de keuze nog meer bij de (jonge) kijker gelegd. Sinds dinsdag is De Gelezen Kat, Gevangen in een Verhaal beschikbaar en deze zomer wordt er nog een interactief verhaal aan het aanbod toegevoegd. De kijker kan namelijk zelf het verloop van het verhaal kiezen.

Voor kinderen

Met de interactieve verhalen richt Netflix zich voorlopig op kinderen tussen 6 en 11 jaar. Zij hebben de touwtjes in handen als zij naar een interactieve serie van Netflix kijken. Moet de Gelaarsde Kat het gevecht aan met beren, of sluit hij een vriendschap met ze?

Meer interactieve series op Netflix

Met De Gelaarsde Kat: Gevangen in een Verhaal is door Netflix een eerste stap gezet in interactieve titels. Dit verhaal heeft dertien keuzes en kan op twee verschillende manieren eindigen. Volgende maand, op 14 juli, volgt de tweede serie waarin het kind invloed op het verhaal heeft. Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile wordt een komische animatieserie. Deze serie biedt acht keuzemomenten, met vier verschillende aflopen. Een derde animatieserie, Stretch Armstrong: The Breakout, is nu nog in productie en volgt later (in 2018) op Netflix.

Om er achter te komen welke keuzes kinderen leuk vinden om te krijgen in de interactieve series heeft Netflix onderzoek gedaan binnen de doelgroep zelf. Er werd met kinderen (en de ouders daarvan) gesproken. De hieruit voort gekomen data is onderzocht, zodat de streamingdienst weet wat de kinderen leuk vinden om te zien. Ouders zijn blij, omdat ze graag zien dat hun kinderen keuzes leren maken. Die mogelijkheid biedt Netflix met interactieve series nu.

Hoe werken interactieve series op Netflix

Om zelf keuzes te maken tijdens het kijken van interactieve series op Netflix moet wel gebruik gemaakt worden van een Smart TV, spelcomputer of iOS-apparaat. Op Android wordt de techniek op het moment van schrijven nog niet ondersteund. Via de Netflix-website, Android-apparaten, Chromecast en Apple TV kan er vooralsnog niet zelf gekozen worden in series als Buddy Thunderstruck en De Gelezen Kat. Op een iPad, iPhone en de meeste spelcomputers en Smart TV’s werkt de functie wel. Soms kan hier een update voor vereist zijn. Meer informatie over hoe interactieve content werkt op Netflix is hier te vinden. Lees hier meer over Netflix op TV ontvangen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?