Laatste nieuws over Netflix

Netflix laat met Operation Finale jacht op Adolf Eichman zien

Netflix heeft de film Operation Finale aangekondigd. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en beschrijft de perfect uitgevoerde missie om oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann te arresteren. Operation Finale verschijnt 3 oktober op Netflix.

Topcast

De cast van Operation Finale liegt er niet om. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Oscarwinnaar Ben Kingsley, bekend van Gandhi en Schindler’s List) en Golden Globe-winnaar Oscar Isaac, bekend van Star Wars: The Last Jedi en Ex Machina.

Isaac speelt Peter Malkin die zich bij de Israëlische geheime dienst voegt om Adolf Eichmann te ontvoeren. Eichmann wordt gespeeld door Kingsley.

Operation Finale op Netflix

Operation Finale gaat bij Netflix op 3 oktober in première. De film speelt zich af in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Eichmann werd gezien als de ‘Architect van de Holocaust’, omdat hij de gaskamers liet bouwen en de transporten naar vernietigingskampen opzette. Eichmann werd in zijn jeugd vaak voor Jood uitgemaakt en ontwikkelde in de jaren dertig een plan om Joden te transporteren naar Palestina. Dit plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg hij een cruciale functie binnen de SS.

Ontvoering

Na de Tweede Wereldoorlog vluchtte Eichmann uiteindelijk naar Argentinië. Jarenlang was hij onvindbaar, maar in 1960 lukte het de Mossad, de Israëlische geheime dienst, om Eichmann te vinden. Hij bleek in Buenos Aires te verblijven en Operation Finale laat de missie van de Mossad zien om Eichmann te ontvoeren, om hem zodoende terecht te kunnen laten staan in Israël. Het was daarom van groot belang dat de oorlogsmisdadiger levend gevangen werd genomen. Peter Malkin speelde een hoofdrol in deze missie, maar lang was het niet bekend dat hij degene was die verantwoordelijk was voor de terechtstelling van Eichmann. Pas op het sterfbed van zijn moeder vertelde hij haar de waarheid, waardoor hij de boeken in ging als grootste geheime agent van de eeuw.

Bekijk hieronder de trailer van Operation Finale

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?