Laatste nieuws over Netflix

Netflix lanceert mobile only abonnement

Netflix Android mobiel update

Netflix heeft bekendgemaakt dat er een mobile only abonnement wordt gelanceerd. Afgelopen najaar kwam al naar buiten dat de streamingdienst hiermee aan het test was, nu wordt het ook daadwerkelijk doorgevoerd. De start wordt gemaakt in India.

Goedkoper abonnement

Het mobile only abonnement zal goedkoper worden dan de huidige abonnementen. Dit is in eerste instantie dan ook bedoeld voor de minder kapitaalkrachtige landen. Het is al getest in een aantal landen, met name in Azië. Nu zal het in het derde kwartaal van 2019 worden gelanceerd in India.

Groeien in gebied zonder betaal televisie

In de brief richting de aandeelhouders rondom de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft Netflix de plannen van het mobile only abonnement uitgelegd. “Dit zal een effectieve manier zijn om ons te introduceren bij een grote groep mensen in India. We kunnen hierdoor groeien in een gebied waar amper gebruik wordt gemaakt van betaal televisie.”

Maximale beeldkwaliteit

Netflix laat weten dat het nog niet weet waar en zo ja wanneer het mobile only abonnement ook in andere landen zal worden geïntroduceerd. Dat zal afhangen van het succes van de lancering in India. Binnen het abonnement zullen video’s een beeldkwaliteit hebben van maximaal 480p. Het is nog niet duidelijk of er ook op tablets gebruik kan worden gemaakt van de nieuwe aboonementsvorm.