Laatste nieuws over Netflix

Netflix lijkt afscheid te nemen van ‘goedkoop’ abonnement

Eerst ging Netflix de strijd aan met ‘wachtwoord delen‘, daarna kondigde de streamingdienst aan (goedkopere) abonnementen op te zetten met advertenties en nu lijkt het bedrijf met een nieuwe zet te komen, die een lidmaatschap alwéér duurder maakt.

Experiment in Canada, de VS en Groot-Brittannië

Dit behoeft natuurlijk enige uitleg. En het is in eerste instantie niet zo duister als we hierboven schetsen. Vooralsnog gaat het namelijk om een experiment in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Dat zijn echter dusdanig grote markten dat het bijna een zekerheidje is dat ons land er daarna aan moet geloven…

Basisabonnement zonder advertenties

Maar… wat is er nou precies aan de hand? Nou: eerder maakte Netflix al bekend dat het basisabonnement zonder advertenties zou verdwijnen in Canada en nu volgen de Verenigde Staten (ter waarde van 9,99 dollar) en het Verenigd Koninkrijk (ter waarde van 6,99 pond) dus. En dat betekent dat er in Canada, de VS en de UK alleen nog gekozen worden uit het standaardabonnement met reclames, het reguliere standaardabonnement en het premium abonnement, de laatste twee vormen allebei zonder reclames. Wie echter een basisabonnement heeft afgesloten vóór de annulering, kan dit voorlopig behouden. De desbetreffende abonnee wordt niet opeens van het platform gebonjourd.

Wanneer is Nederland aan de beurt?

Zoals we al hebben gezegd: Canada, de VS en Groot-Brittannië zijn marktleiders voor Netflix en daarom is de kans levensgroot dat ook Nederland binnenkort aan de beurt komt. Nogmaals: het gaat dus om het basisabonnement zonder advertenties, dat komt vermoedelijk te zijner tijd te verdwijnen… Óók in ons ‘koude kikkerlandje’.

Netflix maakt aandeelhouders blij

Dat Netflix deze maatregel nu neemt is misschien ietwat vreemd te noemen. Gisteren werd namelijk bekend dat business opnieuw ‘booming‘ is voor de streamingdienst. De strijd die het bedrijf voert tegen wachtwoord delen werpt zijn vruchten af, want het klantenbestand van Netflix is gegroeid met miljoenen betalende abonnees. En een gedeelte van deze betalende abonnees lijkt binnenkort dus méér te moeten gaan betalen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?