Trailers

Netflix lost trailer van nieuwe serie Seven Seconds

Over een maand verschijnt de nieuwe Netflix Original Serie Seven Seconds. Tot nu toe was over die serie nog niet heel veel bekend, maar de streamingdienst heeft nu de eerste trailer vrijgegeven, waardoor er een eerste beeld gevormd kan worden.

Blanke agent, Afro-Amerikaans slachtoffer

Het heeft de afgelopen jaren in de Verenigde Staten voor behoorlijk wat spanningen gezorgd: een blanke agent die een Afro-Amerikaan verwondt, of erger nog, het leven ontneemt. Racisme onder het Amerikaanse politiekorps is momenteel een veelbesproken item en speelt ook in Seven Seconds een belangrijke rol.

In Jersey City rijdt een blanke politieagent een Afro-Amerikaanse tiener aan. De agent claimt dat er geen opzet in het spel was en gaat gebukt onder het incident. De spanningen lopen echter hoog op in Jersey City, vanwege de gevoelige relatie tussen de politie en de Afro-Amerikanen.

Seven Seconds op Netflix

Seven Seconds is vanaf 23 februari op Netflix te zien en toont die gevoelige rassenkwestie. Het verhaal draait echter niet alleen om de strijd tussen vermeende racistische agenten en protesterende Afro-Amerikanen. Maker Veena Sud (The Killing) schenkt ook veel aandacht aan de gevolgen van het ongeluk voor de familie van het slachtoffer. Zij willen vooral antwoorden en rechtvaardigheid, terwijl de stad de straat op gaat voor gelijke behandeling.

In de cast van Seven Seconds seizoen 1 zijn meerdere bekende namen opgenomen. Zo speelt Regina King (American Crime) de moeder van het slachtoffer. King won twee keer een Emmy Award voor haar rol in de serie Aermican Crime. Daarnaast is er ook een belangrijke rol weggelegd voor Clare-Hope Ashitey. Zij schitterde eerder al in bijvoorbeeld Doctor Foster en in Seven Seconds speelt zij KJ Harper, assistent van de Officier van Justitie. Zij is betrokken bij de gevoelige zaak, terwijl ze ook nog met haar eigen problemen kampt. Andere bekende gezichten in Seven Seconds zijn Beau Knapp (Sand Castle), Michael Mosley (Ozark), David Lyons (Safe Haven), Raul Castillo (Special Correspondents), Zackary Momoh (A United Kingdom), Patrick Murney (Public Morals), Michelle Veintimilla (Gotham), Nadia Alexander (Blame) en Coley Mustafa Speaks (Circle).

Bekijk hieronder de trailer van Seven Seconds seizoen 1

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?