Laatste nieuws over Netflix

Netflix luistert naar de fans: Sense8 krijgt waardig afscheid

Niet verwacht, maar toch gekomen: Sense8 krijgt een finale op Netflix. De serie werd een paar weken terug gecanceld door de streamingdienst, maar dat zorgde voor een hoop ontevreden reacties bij de fans van de serie. Zij kwamen in actie, met als resultaat dat er een twee uur durende film gaat komen.

Sensates

Sense8 draait om acht personages die elkaar in eerste instantie niet kenden. Door een bepaalde gave kunnen zij toch met elkaar in contact staan, ongeacht waar ze verblijven op de wereld. Ze zijn echter niet veilig en samen proberen ze er achter te komen wie er achter ze aan zit.

Sense8 finale op Netflix

Het einde van seizoen 2 van Sense8 liet een hoop vragen onbeantwoord en dat was één van de redenen waarom het cancellen van de serie zo zwaar viel bij de fans. Smeekbedes aan het adres van Netflix leken op niets uit te lopen, want er kwam zelfs een heus statement van Sense8 naar buiten. Ondanks de berichten en opgestelde petities zou er echt geen vervolg komen voor Sense8. Toch wel, zo maakte de Netflix Original Serie donderdagavond bekend.

Via Social Media werd opnieuw een statement verspreid door Sense8, ondertekend door Lana Wachowski, het brein achter de serie. Daarin verklaart ze dat de petities en andere berichten hebben bijgedragen aan dit besluit. Ze sluit af met: “Met veel plezier mag ik, ook namens Netflix, bekend maken dat er volgend jaar een twee uur durende special komt. Wat daarna komt… Als deze ervaring me iets geleerd heeft, je weet het maar nooit.” Ze gaf tevens aan dat ook Netflix van de serie houdt, maar dat de kijkcijfers niet voldeden. Ook Netflix stuurde een video de wereld in, met daarin een hoofdrol voor de Sensates. Ze zingen gezamenlijk het lied What’s Up van 4 Non Blondes, waarna de aankondiging volgt: in 2018 komt er een twee uur durende special van Sense8 om de serie goed af te ronden. Wanneer de Sense8-special in 2018 op Netflix verschijnt is nog niet bekend. We houden het in de gaten!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?