Laatste nieuws over Netflix

Netflix maakt bekend: Sweet Tooth krijgt tweede seizoen

Het zat er natuurlijk al aan te komen, maar nu heeft Netflix het ook daadwerkelijk bevestigd: Sweet Tooth krijgt een tweede seizoen. Het avontuur van Gus, Jepperd en de rest krijgt dus officieel een vervolg.

Cliffhanger

In Sweet Tooth worden er na de uitbraak van een virus, The Great Crumble genaamd, opeens hybriden geboren… maar zijn zij daar het gevolg of de oorzaak van? The Last Men (de laatste mensen) ‘nemen het zekere voor het onzekere’ en maken rücksichtslos jacht op de nieuwe soort. Gus (gespeeld door Christian Convery) is zo’n hybride, deels mens en deels hert, en samen met einzelgänger Jepperd (Nonso Anozie) moet hij de nodige beproevingen doorstaan.

De acht afleveringen van het eerste seizoen van Sweet Tooth kenden een open einde én een dikke, vette cliffhanger. Gus werd namelijk gevangengenomen door The Last Men, evenals de hybriden die in het Preserve van Aimee Eden (Dania Ramirez) vertoefden. Dokter Aditya Singh (Adeel Akhtar) stond al klaar om experimenten uit te voeren op de groep… Het was dan ook bijna een misdaad geweest als Netflix de serie gecanceld had, want dan hadden we nooit duidelijkheid gekregen over het lot van Gus en zijn schattige medehybriden.

Anders dan de comics

De Netflix-show Sweet Tooth is gebaseerd op de gelijknamige comicserie van striptekenaar Jeff Lemire, maar hij is wél een stuk tammer. Lemire liet daar onlangs over weten: “Ik heb de comics meer dan een decennium lang gemaakt en sindsdien is de wereld dramatisch veranderd. Maar je weet ook dat fictie en televisie sindsdien drastisch veranderd zijn, er zijn talloze post-apocalyptische verhalen te zien geweest. En voor mijn gevoel hebben we wat in de comics te zien was al in een dozijn andere series kunnen bekijken.”

Wil jij weten in welke mate de serie precíés verschilt van de comics? Pak dan dit artikel er eens bij!

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?