Laatste nieuws over Netflix

Netflix maakt downloaden van films en series mogelijk

Netflix HQ
Netflix biedt nu ook de mogelijkheid om films en series te downloaden. Er gingen al lange tijd geruchten over het offline beschikbaar stellen van content door Netflix, maar sinds de nieuwste update van de applicaties is het nu daadwerkelijk mogelijk om content van Netflix te downloaden.

Netflix offline kijken

Netflix offline kijken is sinds 30 november 2016 mogelijk. De streamingdienst maakte bekend dat het gehoor heeft gegeven aan de wens van de abonnees om ook zonder internetverbinding te kunnen kijken naar films en series op Netflix. De offline-functie kost geen extra geld voor de abonnees. Vanaf nu is het dus mogelijk om ook onderweg of op plaatsen waar een slechte internetverbinding is te Netflixen. In het vliegtuig, in de trein, op vakantie of op school tijdens een tussenuur: het is nu allemaal mogelijk om een film of serie te streamen op Netflix.

Niet alle titels beschikbaar

Nog niet het complete aanbod van Netflix is beschikbaar om te downloaden. Op dit moment gaat het om een selectie van het aanbod, maar in de toekomst zullen meer titels beschikbaar worden om offline te kijken. Dat zegt de streamingdienst toe. Het gaat al wel om honderden titels die beschikbaar zijn voor downloaden. Op dit moment zijn series als The Crown, Orange is the New Black en Narcos dus al offline te bekijken bij Netflix. Het gaat overigens niet alleen om Netflix Originals, ook films en series van ‘buitenaf’ zijn beschikbaar voor download.

(Het artikel gaat verder onder de afbeelding)
Netflix Offline kijken

Netflix offline kijken: hoe werkt het?

Hoe werkt het offline kijken van Netflix nu eigenlijk? Het is heel simpel, maar er zijn wel een paar voorwaarden. Zo is het alleen mogelijk om films en series van Netflix op te slaan vanaf een smartphone of tablet. De update geldt dus niet voor computers. Daarnaast dient de smartphone of tablet te draaien op Android of iOS. Daarnaast is minimaal versie 4.12 nodig voor Android en versie 9.0.0. voor iOS-gebruikers.

Het downloaden van een film of serie werkt heel simpel. Er is in de applicatie een speciale sectie ingericht waar alle titels die beschikbaar voor downloaden zijn. Hier kom je door het sidemenu te openen en op ‘beschikbaar voor downloaden’ te klikken. Vervolgens kun je bladeren door alle downloadbare films en series van Netflix. Dit zijn er al een hoop. Vervolgens kun je, nadat je de titel hebt aangeklikt, met één druk op de knop beginnen met downloaden. De film of serie wordt dan opgeslagen op het interne geheugen. Het is dus wel een vereiste voor de telefoon of tablet dat er voldoende geheugen beschikbaar is op het apparaat. Het downloaden van een film neemt ongeveer 500 tot 800 mb van het interne geheugen in. Om een serie van Netflix offline te kunnen kijken is per aflevering zo’n 200-300 mb vrije ruimte nodig.

Toch offline-functie op Netflix

Met de aankondiging van de offline-functie maakt Netflix een eind aan de geruchten die eigenlijk al jaren gingen. Er werd in media volop gespeculeerd dat de dienst bezig zou zijn met een offline-functie. Dit werd vaak ontkend door de streamingdienst. Zo gaven zij eerder aan dat zij er in geloofden dat het internet op korte termijn overal snel genoeg zou zijn, zodat de vraag naar een offline-functie zou verdwijnen. Later gaf Netflix aan dat de functie ontwikkeld werd voor landen waar een (constante) internetverbinding minder vanzelfsprekend is. Uiteindelijk heeft Netflix dus besloten om het downloaden van titels voor iedereen beschikbaar te maken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?