Laatste nieuws over Netflix

Netflix maakt releasedatum Arcane bekend: nog even geduld…

Fans smachten nu al een tijdje naar de terugkeer van de zussen Vi en Jinx op Netflix… en dan hebben we het natuurlijk over Arcane! We weten al een tijdje dat er een tweede seizoen komt van de ‘beste animatieserie ooit gemaakt’ en nu weten we ook wanneer de nieuwe afleveringen gereleaset worden!

Jinx en Vi

Waar waren we ook al weer. Goed: Arcane vertelt dus het verhaal van de zusjes Jinx (geboren als Powder) en Vi, en dat zijn twee speelbare personages in het bekende computerspel League of Legends. Spelers van de game weten wel dat de twee zusjes verwikkeld zijn in een explosief conflict, al wordt (in het spel) niet duidelijk waarom precies… De serie pakt de tijdmachine erbij en geeft een antwoord op deze vraag, verpakt in een meeslepend (en ongelooflijk goed gewaardeerd) verhaal over goed en kwaad, rijk en arm en alle dilemma’s die daarbij komen kijken.

Arcane seizoen 1

In het debuutseizoen van Arcane zagen we hoe de relatie tussen Jinx en Vi compléét verwoest werd, onherstelbaar zelfs. Waar seizoen 2 over gaat is op het moment nog onbekend, maar we weten eigenlijk wél dat het nooit goed komt tussen de twee zussen, dat maakt de game ons immers duidelijk. Aan het einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen van Arcane zien we Jinx een raket afvuren op het regeringsgebouw van Piltover en daar zijn we geëindigd, dat was de cliffhanger. Daar gaat seizoen 2 vermoedelijk op voortborduren, maar zeker weten doen we het niet!

Arcane seizoen 2 op Netflix

Wat we wel zeker weten is dat seizoen 2 van Arcane in november 2024 uitkomt, over precies een jaar dus. Dat heeft Netflix onthuld in de zogenaamde Geeked Week en het betekent dat we nog een flink tijdje geduld moeten hebben op de release van de nieuwe afleveringen van de Emmy-winnende serie. Arcane seizoen 2 zit echter in de oven en heeft gewoonweg wat tijd nodig om te rijzen! Je kunt ook niet overhaast te werk gaan als je een kwalitatief hoogwaardig product af wilt leveren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?