Laatste nieuws over Netflix

Netflix maakt releasedatum The Crown seizoen 2 bekend

Netflix heeft bekend gemaakt wanneer The Crown seizoen 2 verschijnt. Dat deed de streamingdienst middels een eerste teaser van de populaire serie over Queen Elizabeth. Begin december gaat In dit nieuwe seizoen van de Netflix Original Serie van start.

Prijzen

The Crown verscheen vorig jaar november op Netflix en maakte de verwachtingen volledig waar. Kenners van de Britse koninklijke familie waren het er niet alleen over eens dat het verhaal dicht bij de waarheid stond, het was ook prachtig in beeld gebracht.

De kosten voor het eerste seizoen van The Crown waren met 110 miljoen euro gigantisch. Dat was ook terug te zien in het decor en de kostuums. The Crown zou er uiteindelijk ook voor beloond worden. Naast de positieve recensies ontving de serie namelijk ook diverse prijzen. Bijvoorbeeld voor Claire Foy. Zij speelt Queen Elizabeth en ontving voor haar rol een Golden Globe.

The Crown seizoen 2 op Netflix

The Crown seizoen 2 is vanaf 8 december op Netflix te zien. Dat maakte de streamingdienst donderdag middels een eerste teaser bekend. Nog niet eerder waren er beelden van het nieuwe seizoen te zien. Na het eerste seizoen zal Queen Elizabeth er alles aan moeten doen om de Britse monarchie veilig te stellen. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’60. Het gezag van de monarchie wordt ondermijnd, bijvoorbeeld door een illegale oorlog in Egypte. Bovendien kent de koningin ook in de privésfeer moeilijkheden. Haar huwelijk met Philip dreigt uit elkaar te vallen.

Over The Crown

The Crown is een Netflix Original Serie over het leven van Queen Elizabeth. In de serie is te zien hoe Elizabeth op zeer jonge leeftijd koningin van het Verenigd Koninkrijk wordt. Ze volgt haar vader in 1952, nadat hij vanwege gezondheidsproblemen kwam te overlijden. Ze is dan al getrouwd met Philip Mountbatten, prins van Griekenland en Denemarken. In het eerste seizoen van The Crown zijn de eerste jaren van het huwelijk ook meegenomen in de serie, gevolgd door haar beginjaren als koningin van het Verenigd Koninkrijk. Het is de periode kort na de Tweede Wereldoorlog en dus wordt Queen Elizabeth meteen in het diepe gegooid.

De serie wordt in chronologische volgorde verteld, dus in het tweede seizoen van The Crown gaat het verhaal verder waar het in seizoen 1 geëindigd was. Zoals ook in onderstaande teaser te zien is zullen de problemen zich in het nieuwe seizoen verder opstapelen. Het frustreert de koningin dat er sinds ze plaats heeft genomen op de troon al verschillende minister-presidenten zijn gepasseerd en niet één hiervan zijn termijn heeft uitgediend. Als er ook problemen in het huwelijk ontstaan voelt Elizabeth weinig steun meer.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?