Laatste nieuws over Netflix

Netflix maakt serie remake van Spike Lee-film

Spike Lee Netflix

Netflix heeft een deal gesloten met Spike Lee om een remake te gaan maken van She’s Gotta Have It. De film uit 1986 zal worden omgebouwd tot een tiendelige serie. Lee zal wel opnieuw betrokken zijn bij het volledige project, waarmee hij in 1986 naam maakte.

Pad langs het verleden

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Spike Lee zijn eerste film uitbracht. She’s Gotta Have It was een groot succes en zal dus nu terugkeren op de schermen van Netflix. Lee zal als showrunner dienen, waardoor hij zowel de serie gaat regisseren als de uitvoerend procent is. Dit zal hij niet in zijn eentje gaan doen, zijn vrouw Tonya Lewis Lee zal hem bij gaan staan. Voor de maker is het een pad langs het verleden en hij zit boordevol ideeën om She’s Gotta Have It te verbeteren.

Eigentijdse remake

“De originele film is in twaalf dagen geschoten”, zo laat Lee nu weten. In She’s Gotta Have It draait het om Nola Darling. Ze is een artiest uit Brooklyn die worstelt met haar identiteit en haar tijd. Want hoe moet ze haar werk, vrienden en drie geliefden allemaal voldoende aandacht geven. Was dit in de jaren tachtig al een thema, tegenwoordig is tijdgebrek helamaal aan de orde van de dag. “Nu het dertig jaar geleden is dat She’s Gotta Have It uitkwam, krijgen we de kans om deze gedenkwaardige personages weer tot leven te brengen.” De remake zal een eigentijdse versie worden. In de film hadden Tracy Camilla Johns en Lee zelf hoofdrollen. Wie dat nu zullen worden is nog niet bekend. Voor Spike Lee wordt het zijn eerste televisieproductie.

Dit is de trailer van de originele She’s Gotta Have It

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?