Laatste nieuws over Netflix

Netflix-maatregelen tegen wachtwoord delen: zó werkt het

Dat Netflix de strijd aan zou gaan met mensen die het wachtwoord van hun account delen met anderen, was al veel langer bekend. Maar nu kunnen we er echt niet meer onderuit: de streamingdienst neemt maatregelen, die werken zoals hieronder beschreven!

Netflix vs wachtwoorddelers

Vanaf de aankomende maand gelden de nieuwe ‘wachtwoordregels’ van Netflix in de Verenigde Staten, maar het is nog onbekend of dat voor ons Nederlanders ook het geval gaat zijn. Dat ook wij aan de beurt komen is echter al zeker, omdat het delen van je password de streamingdienst elk kwartaal weer op een omzetverlies van jewelste komt te staan. Cash is king en dus gaat Netflix ‘wachtwoorddelers’ te lijf.

Big Brother (Netflix) is watching you

Het is de bedoeling dat je je wachtwoord in de toekomst alleen nog maar deelt met huisgenoten. Eén familie mag (mits het gezin onder hetzelfde dak woont) dus nog wel gebruikmaken van één Netflix-account, maar wonen jij en je geliefden (of vrienden) op verschillende locaties, dan steken de nieuwe regeltjes net wat anders in elkaar. De streamingdienst gaat dit namelijk controleren en je apparaten moeten minstens één keer per maand (31 dagen) connectie maken met het Wi-Fi-netwerk van het hoofdaccount, van de persoon die bepaalt. Gebeurt dat niet, dan wordt jouw televisie, laptop, iPad, telefoon of welk technologisch snufje dan ook, rücksichtslos uit het abonnement gedonderd. En zelfs geblokkeerd!

Probeer je daarna opnieuw in te loggen, dan verzoekt Netflix je vriendelijk doch dringend om een eigen account aan te maken. Het is dus gelukkig niet zo dat je je gelijk bij de rechtbank moet melden, maar je zult wel moeten betalen als je verder wil gaan met het ‘nuttigen’ van films en series.

Problemen

Er zitten nogal wat haken en ogen aan deze maatregelen. Je zou er bijvoorbeeld de dupe van kunnen worden als je vaak reist. Daar heeft Netflix iets op bedacht: een soort pasje zodat je alsnog zeven dagen gebruik kunt maken van de diensten van de streamingdienst als je je in het buitenland bevindt. Maar enigszins onhandig is het natuurlijk wel.

Én vervelend, zeker omdat de CEO van Netflix een paar jaar geleden nog zei dat hij het prima vond als wachtwoorden gedeeld werden. Maar op dat moment kon het niet op voor de streamingdienst, die klauwenvol geld verdiende. Op het moment is het streaminglandschap vele malen meer gefragmenteerd en dus wordt er paal en perk gesteld aan het fenomeen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?