Laatste nieuws over Netflix

Netflix in de race om James Bond-studio over te nemen

Met No Time To Die komt dit jaar de vijfentwintigste film van James Bond uit. Ondanks de megasuccessen van 007 heeft Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) het niet makkelijk. De studio zou zelfs op het punt te staan te worden overgekocht en Netflix is één van de gegadigden.

Brullende leeuw

De MGM-films zijn altijd duidelijk te herkennen doordat voor iedere film een intro wordt afgespeeld met een brullende leeuw bij het MGM-logo in een vorm van een sigarensticker. De studio werd opgericht in 1924 en naast James Bond heeft de MGM nog meer iconische personages voorgebracht, zoals Tom en Jerry, Robocop, Rocky, The Pink Panther en Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs.

Netflix en Apple strijden om MGM Studios

Toch kwam de studio in 2010 al eens flink in de problemen, want toen werd MGM failliet verklaard. Er kwam een doorstart, maar erg makkelijk heeft de studio het vervolgens niet meer gehad. Nu meldt onder meer het toonaangevende CNBC dat Netflix en Apple in gesprek zijn om Metro-Goldwyn-Mayer over te nemen. Daarmee kan Netflix een grote slag slaan in de strijd die gaande is in streamingland.

Na makers nu studios?

De afgelopen twee jaar is Netflix zich ook steeds meer aan het toeleggen op films. Daarbij worden steeds vaker succesvolle makers exclusief vastgelegd voor forse bedragen. Met het aantrekken van deze studio kan een volgende stap worden gezet, waarbij het aanbod ook gelijk fors uitgebreid zou kunnen worden. De waarde van MGM wordt geschat op tien miljard dollar.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?