Laatste nieuws over Netflix

Netflix: Namen en Rugnummers

De afgelopen dagen hebben we jullie via de social media (Twitter en Facebook) gevraagd jullie voorkeuren aan ons door te geven en we moeten eerlijk zeggen dat we niet verwacht hadden zoveel reacties te ontvangen van jullie. In totaal hebben liefst 186 mensen de moeite genomen om hun favoriete films/series door te geven én hun wensen voor 2014 aan ons door te geven. Dank hiervoor en nu maar hopen dat Netflix het op zal pikken!

We hebben jullie zes kleine vragen gesteld, die we in dit stuk allemaal aan bod zullen laten komen. De vragen nog even op een rijtje:

 1. Favoriete film op Netflix
 2. Favoriete Serie op Netflix
 3. Favoriete cabaratier op Netflix
 4. Deze film wil ik graag zien op Netflix
 5. Deze serie wil ik graag zien op Netflix
 6. Tips en Tops voor Netflix

Favoriete Film

We beginnen natuurlijk met de ‘Favoriete film op Netflix’, volgens jullie. Wat bleek is dat hier geen absolute favoriet uit naar voren kwam. Eigenlijk is dat ook niet zo heel vreemd, aangezien het aanbod zeer divers is en dat geldt natuurlijk ook voor de abonnees.

Dit heeft dus geresulteerd in een zeer lange lijst van films die genoemd zijn. De film die daarvan het meest genoemd werd is toch weer The Shawshank Redemption. Deze film uit 1994 voert ook de IMDb Top 250 aan. Pulp Fiction is ook een klassieker en staat er ook in deze lijst goed op met een tweede plaats. Overigens verscheen Pulp Fiction ook in 1994, dus je kunt wel stellen dat dat een goed filmjaar was.

Dit is het lijstje met meestgenoemde films. Klik hier om de complete lijst te zien.

Titel Film
Aantal Stemmen
The Shawshank Redemption 9
Pulp Fiction 8
Lord of the Rings 6
Into the Wild 4
Kill Bill 4
The Help 4
Zombieland 4
Disney films 3
Bad Boys 3
Black Fish 3
Fargo 3
Limitless 3
Pirates of the Caribbean 3
Sin City 3
The Proposal 3
Underworld 3

Favoriete Serie

Series worden veel gekeken op Netflix. Dat merkten we al op Twitter en Facebook en ook tijdens deze test bleek dat weer. Breaking Bad is met afstand de meest populaire serie op Netflix. Bijna 20 procent van de mensen die het ‘Wensenlijstje’ hebben ingevuld noemden Breaking Bad als favoriete serie, terwijl deze pas sinds 15 november online is op Netflix.

Op gepaste afstand volgt Dexter en daarna komen Homeland en House of Cards. Wellicht dat deze laatste twee series komend jaar een sprongetje zullen gaan maken, als ook de nieuwe seizoenen toegevoegd worden aan het aanbod.

Deze series werden het meest genoemd. Klik hier om de volledige lijst te bekijken.

Titel Serie
Aantal stemmen
Breaking Bad 37
Dexter 16
Homeland 10
House of Cards 10
Orange is the New Black 9
Pretty Little Liars 8
Lilyhammer 7
Sons of Anarchy 7
Doctor Who 6
Prison Break 5
How I met your Mother 5
The Vampire Diaries 5

Cabaret

Van de 186 deelnemers blijkt dat bijna de helft niet van cabaret houdt, of nog geen kans heeft gezien een cabaretvoorstelling te bekijken. Bijna 100 personen die de lijst hebben ingevuld hebben al wel cabaret gekeken op Netflix en hiervan blijkt Jochem Myjer toch weer de meest populaire cabaretier.

Dit zijn volgens jullie de meeste populaire cabaretiers op Netflix. Klik hier voor de volledige lijst.

Naam cabaratier Aantal stemmen
Jochem Myjer 41
Ronald Goedemondt 15
Hans Teeuwen 13
Daniël Arends 4
Gabriel Iglesias 4
Herman Finkers 4
Jeff Dunham 4

Filmwens

Ook qua films die jullie in de toekomst graag op Netflix zien verschijnen waren de meningen zeer verschillend. We hebben een selectie gemaakt van de titels die het meest door jullie genoemd werden. Daarnaast vielen ook veel titels twee of drie keer. Hieronder zie je het lijstje die 4 of meer keer genoemd werden.

Deze films werden het meest genoemd. Klik hier voor de volledige wensenlijnst.

Titel Film
Aantal Stemmen
The Hobbit 12
The Hunger Games 10
The Green Mile 4
Lord of the Rings 4
James Bond 4
Gravity 4

Seriewens

Game of Thrones. Veel van jullie willen heel graag Game of Thrones zien op Netflix. Zoveel is duidelijk als er naar de seriewensen gekeken wordt. Ook het vervolg op Homeland moet zo snel mogelijk online gezet worden op de streamingsdienst, net als Walking Dead. Verder hopen er een aantal op series als The Sopranos en 24.

Deze series werden het meest genoemd. Klik hier voor de volledige wensenlijst.

Titel Serie
Aantal Stemmen
Game of Thrones 18
Walking Dead 12
Vervolg Homeland 7
The Sopranos 7
Grey’s Anatomy 6
24 5
The Big Bang Theory 5
Startrek 5
Supernatural 5

Tips & Tops

Hoewel wij natuurlijk Netflix zelf niet zijn, waren we wel benieuwd wat jullie nu echt goed vinden aan de dienst en wat in jullie ogen nog wel beter kan. Wellicht dat het bovendien nog bij Netflix zelf terecht komt ook, je weet nooit waar het goed voor is.

Het werd snel duidelijk dat het merendeel zeer te spreken is over Netflix en het de 7,99 euro per maand meer dan waard vindt. Maar natuurlijk waren ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Hieronder zie je de meest voorkomende ‘klachten’.

 • Ondertiteling werkt niet goed/slecht
 • Meer recent verschenen films
 • Complete series aanbieden
 • Meer cabaret
 • Meer Nederlands aanbod

Bedankt voor het invullen van het lijstje en we hopen met jullie dat zo veel mogelijk wensen ingewilligd worden door Netflix in 2014!

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie