Laatste nieuws over Netflix

Netflix-Nederland.nl Jaaroverzicht 2015

JAAROVERZICHT NETFLIXNL 2015

Het jaar 2015 zit er bijna op en met dit Netflix-Nederland.nl Jaaroverzicht wordt er teruggeblikt op het jaar dat bijna achter ons ligt. Netflix is inmiddels tweeënhalf jaar actief in Nederland en inmiddels mogen we constateren dat Netflix in Nederland een werkwoord is geworden. Ik Netflix, jij Netflixt, wij Netflixen. We raken er steeds meer aan gewend om films en series online te streamen, in plaats van te kijken op televisie.

In Nederland heeft Netflix ondertussen bijna anderhalf miljoen abonnees en dus kan geconcludeerd worden dat de Nederland de streamingdienst omarmd heeft. Het zelf kunnen kiezen waar en wanneer we een film of serie bekijken blijkt ons uitstekend te bevallen. In dit jaaroverzicht blikken we terug op 2015 en bespreken we de ’tops’ van Netflix dit jaar, maar ook de zaken die ‘not’ waren. We sluiten het jaaroverzicht vervolgens af met de vijf best gelezen berichten op Netflix-Nederland.nl in 2015.

Tops in 2015

 1. Nieuwe Netflix Originals

Voor de start van het jaar 2015 was het al duidelijk dat Netflix dit jaar stevig zou gaan inzetten op eigen content. Na eerdere successen met House of Cards en Orange Is The New Black wilde de streamingdienst dit Unique Selling Point verder uitbouwen. Aan het einde van het jaar kan geconcludeerd worden dat Netflix hierin met vlag en wimpel is geslaagd. Er werd een recordaantal series, documentaires en films gelanceerd die exclusief bij Netflix te zien zijn. Bijna stuk voor stuk vielen ze in de smaak bij het grote publiek. Heel vreemd is dat ook weer niet, want Netflix weet precies wat het doet. Door een goed systeem heeft de VOD-dienst een uitstekend beeld gekregen van de wensen en voorkeuren van de abonnee en hier speelt het op in door series te produceren die bij die wensen en voorkeuren aansluiten.

Hoewel er op het gebied van Netflix Originals eigenlijk geen echte miskleun werd gemaakt sprongen er wel een aantal series bovenuit. De pareltjes van 2015 zijn wat ons betreft Marvel’s Daredevil, Narcos en Better Call Saul. Vooraf werd er weinig verwacht van Daredevil, de serie die voortvloeide uit de samenwerking tussen Marvel en Netflix. Twaalf jaar geleden verscheen een film over deze superheld, maar deze productie werd zeer slecht ontvangen. Wellicht waren het de lage verwachtingen, maar misschien was het wel de uitstekende cast, het camerawerk en het verhaal die ervoor zorgde dat Daredevil een hit werd op Netflix.

Nieuwsgierig waren we allemaal naar Better Call Sall. De prequel over Saul Goodman, de louche advocaat uit Breaking Bad. Hoe leuk zou Saul Goodman nog zijn zonder Jesse Pinkman en Walter White? Na seizoen één is iedereen het er over eens dat Saul ook zonder de twee methcooks boeiend is. Het helpt natuurlijk dat de serie bedacht is door Vince Gilligan, het brein achter Breaking Bad. Het eerste seizoen was zo’n succes dat er ook een tweede seizoen volgt en dat was ook logisch. Na seizoen één wil je nog meer weten hoe Saul Goodman de ‘verkeerde afslag’ heeft kunnen nemen.

Narcos is mogelijk uitgegroeid tot de meest populaire Netflix Original serie van het moment. Na de lancering van het eerste seizoen in augustus waren de reacties lovend. Het verhaal over Pablo Escobar, de ooit zo beruchte drugsbaron uit Colombia, ging er in als koek. Wat de serie extra kracht gaf was dat er zowel Engels als Spaans werd gesproken in de serie. Dit maakte het verhaal realistischer. Bij Marco Polo, een andere serie van Netflix, was dit juist een van de kritiekpunten. Hier werd enkel en alleen Engels gesproken, terwijl het verhaal zich grotendeels in Azie afspeelt.

 1. Vernieuwde en verbeterde website Netflix

In juni 2015 werd de website van Netflix voorzien van een flinke update en dat was een forse stap voorwaarts. Achter de schermen werd er door Netflix al maanden gewerkt aan een verbeterde interface. Het resultaat werd in de zomer zichtbaar voor de abonnees. De grootste verandering was het verdwijnen van de carrousel. Bij de oude webversie duurde het erg lang om door het aanbod van Netflix te scrollen. Sinds de update is het mogelijk om zelf te bepalen hoe snel je door een rij titels gaat. Daarnaast is alles sneller in één oogopslag waar te nemen. Het is niet meer nodig om meerdere keren door te klikken alvorens een film of serie gestart kan worden. Tot op de dag van vandaag zijn wij blij met de veranderingen. Daarnaast zijn wij nieuwsgierig welke veranderingen Netflix in 2016 zal doorvoeren. Het is immers bekend dat de dienst altijd aan het testen is om de gebruikservaring te verbeteren.

  1. Eerste films van Netflix

Tot 16 oktober 2015 bestonden Netflix Originals uit series, documentaires en cabaretshows. Op 16 oktober verscheen ook de allereerste film die speciaal voor Netflix werd gemaakt. De lancering van de film Beasts of no Nation was een mijlpaal voor de streamingdienst. Het is het startschot voor meerdere films die exclusief op Netflix zullen verschijnen. Zo is inmiddels ook The Ridiculous 6 verschenen en in 2016 zal het aantal films verder toenemen. Met het maken van films zal Netflix ook vaker kans maken op het winnen van een Oscar.

Not in 2015

 1. Friends nog niet op Netflix

Wat waren we allemaal blij toen eind 2014 bekend werd dat alle seizoenen van Friends beschikbaar gesteld zouden worden op Netflix. Een datum werd nog niet gegeven, maar de populairste sitcom aller tijden zou ergens in 2015 worden toegevoegd aan het aanbod. Nu blijkt dat dit er helaas niet van is gekomen. Netflix-Nederland.nl heeft meerdere malen contact gezocht met Netflix zelf, in de hoop een verlossend antwoord te krijgen. Inmiddels is Friends wel te zien op Netflix in onder andere Amerika, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. In Nederland is het nog altijd wachten op Friends op Netflix. Wij hopen vurig dat het er in 2016 wel van komt.

 1. House of Cards en Orange Is The New Black voldoen niet (helemaal) aan verwachtingen

House of Cards en Orange Is The New Black zijn de paradepaardjes van Netflix. Met deze twee eigen series zette de streamingdienst zichzelf definitief op de kaart. Ieder jaar wordt er dan ook reikhalzend naar een nieuw seizoen uitgekeken. Dit jaar was dat niet anders. Toen van beide series het derde seizoen was bekeken bespeurden we bij een hoop mensen een kleine teleurstelling. Het derde seizoen van House of Cards en Orange Is The New Black voldeed niet volledig aan de verwachtingen. Waren die te hoog gespannen, is de rek uit de series of is het slechts een opmaat voor een fantastisch vierde seizoen dat in 2016 zal verschijnen?

  1. Between geen hit van Netflix

Als je veel nieuwe dingen uitprobeert, dan kan het niet allemaal tot een groot succes uitgroeien. Zo is het nu eenmaal, al slaagt bij Netflix vrijwel alles. Toch kan dat niet gezegd worden van de serie Between. In mei en juni werden hier zes afleveringen van online geplaatst, maar Between wilde niet leven bij de abonnees van Netflix. Ook op IMDb valt de beoordeling tegen. Met een krappe voldoende komt Between niet in de buurt van andere Netflix Originals.

Best gelezen berichten op Netflix-Nederland.nl in 2015

We eindigen dit Netflix-Nederland.nl Jaaroverzicht 2015 met de vijf best gelezen nieuwsberichten op deze website. Daarmee nemen we je nog even terug naar de onderwerp die in 2015 de moeite van het lezen waard gevonden werden door onze bezoekers.

 1. Wanneer begint Pretty Little Liars seizoen 6

Het is één van de populairdere series op Netflix. Het is dan ook niet gek dat dit bericht goed scoorde op Netflix-Nederland.nl. In dit bericht wordt antwoord gegeven op die brandende vraag: wanneer kan er naar het zesde seizoen van Pretty Little Liars gekeken worden op Netflix.

 1. Gangsterserie Narcos eind augustus op Netflix

In dit jaaroverzicht is het al even aangegeven: Narcos is één van de grote verrassingen van dit jaar. De serie over Pablo Escobar is zeer populair en eigenlijk was dat al het geval voordat Narcos te zien was op Netflix, terwijl er nog geen beeld van getoond was. Het verhaal van Narcos klopt ook gewoon natuurlijk.

 1. Zes series om naar uit te kijken op Netflix

Aan het begin van dit jaar blikten we vooruit op wat komen zou gaan. De focus lag met name op de series. In het kort bespraken we de zes series die in het eerste half jaar van 2015 op Netflix zouden verschijnen, waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Welke van de zes besproken series heb jij dit jaar gekeken?

 1. Better Call Saul start 9 februari exclusief op Netflix

Dat dit bericht zo goed scoorde op Netflix-Nederland.nl heeft uiteraard veel met Breaking Bad te maken. De serie over Walter White en Jesse Pinkman is in Nederland zeer geliefd. Ook de rol van Saul Goodman in Breaking Bad werd gewaardeerd en dus was het logisch dat de spin-off Better Call Saul het ook goed zou doen.

 1. Verwijderalarm: Deze films en series verdwijnen

Het Verwijderalarm is iedere keer weer een goed gelezen nieuwsbericht op onze website. Een verwijderalarm werd echter nooit zo goed bekeken als het alarm van halverwege deze maand, december. Hierin stond onder andere vermeld dat Gossip Girl verwijderd zal worden, een zeer populaire serie.

Bedankt voor het bezoeken van Netflix-Nederland.nl, officieuze fan- en informatiesite óver Netflix.

– Gelukkig nieuwjaar! – 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?