Laatste nieuws over Netflix

Netflix neemt top 10-lijstjes op de schop: views in plaats van minuten

Weet jij eventjes niet meer wat je precies moet kijken op Netflix? Dan zijn de top 10-lijstjes van de streamingdienst natuurlijk héél erg handig. Je hebt al sinds jaar en dag een top 10 films en een top 10 series, maar nu is opeens alles anders geworden…

Netflix top 10

De desbetreffende top 10’s werden namelijk bepaald door de gekeken uren en dat was misschien een beetje gek, heeft de streamingdienst geconcludeerd. Daarom zijn de lijsten op de schop genomen, want sinds kort worden ze bepaald door views, individuele kijkers dus. Die worden bij elkaar opgeteld en zo worden de noteringen van de films en series bepaald, en niet meer door de ‘kijkuren’.

Betrouwbaardere meetstaf

Over de waaromvraag vertelt een woordvoerder van Netflix aan TVLine: “Verschillende abonnees vertelden ons dat ze context misten bij de ‘oude manier’ en daarom hebben we nu besloten om onze kijkcijfers te delen. Voor veel mensen is dat een veel betrouwbare meetstaf, dus vanaf nu worden onze top 10-lijsten bepaald door views.” Daarnaast zullen we wat minder verloop zien: “Vanaf nu tellen films en series die drie maanden oud of jonger zijn, omdat veel van onze titels populairder worden naarmate de tijd vordert…

Wednesday op 1?

Dat betekent ook dat de lijst met best bekeken titels aller tijden veranderd is. Kijken we naar Engelstalige content dan staat Wednesday op nummer 1 met 252,1 miljoen views. De spin-off van The Addams Family stoot Stranger Things seizoen 4 van de troon, omdat dat ‘maar’ 140,7 miljoen keer bekeken is, al is de kijktijd dus wel langer. Andere series die het goed deden (én doen) zijn  DAHMER (115,6 miljoen views), Bridgerton seizoen 1 (113,3 miljoen), The Queen’s Gambit (112,8 miljoen), The Night Agent, Stranger Things seizoen 3, Bridgerton seizoen 2, The Witcher seizoen 1 en The Watcher seizoen 1.

Nee, Squid Game!

Er kan echter maar één koning zijn en die is helemaal niet Engels. We hebben het natuurlijk over Squid Game, dat wereldwijd een heuse hype veroorzaakte. De knotsgekke Zuid-Koreaanse serie is maar liefst 265 miljoen keer bekeken, vaker dan Wednesday dus. Ook de ‘buitenlandse’ titel La Casa de Papel heeft overigens een hoge notering, met 106 miljoen views.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?