Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newflash: Week 32 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Disney brengt mogelijk Star Wars naar Netflix

Juich niet te vroeg. Bovenstaande is nog maar een gerucht. Volgens verschillende media werken Netflix en Disney samen aan een driedelige Star Wars serie. Star Wars, waarvan de laatste film in 2005 uitkwam, is nog altijd ongekend populair en het uitbrengen van een Star Wars serie zal Netflix dan ook zeker geen windeieren leggen. Disney is eigenaar van de Star Wars-franchise en bovendien heeft het een samenwerkingsverband met Netflix. Op die manier is de link dus snel gelegd, maar voorlopig blijft het afwachten of het gerucht waar is. Wij houden het scherp in de gaten!


Sense8 in het echt: muziekstuk met hersengolven

In Sense8 staan acht mensen door een bepaalde gebeurtenis ineens met elkaar in contact, terwijl ze duizenden kilometers uit elkaar wonen. Technoloog Patrick Gunderson vroeg zich af of er ook in werkelijkheid mogelijkheden waren om met acht verschillende personen iets te creëren. En dat is gelukt, met menselijke hersengolven is geprobeerd om een menselijk muziekstuk te maken. Het resultaat is hier te bekijken. Overigens hebben de schrijvers van Sense8 laten weten dat ze staan te springen om de opdracht van Netflix te krijgen om het tweede seizoen uit te werken.


Voormalig TopGear-trio kiest niet voor Netflix, maar voor Amazon

De geruchten waren al die tijd zo sterk, maar Netflix heeft naast het voormalige TopGear-trio gegrepen. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hebben vorige week een contract getekend bij Amazon Prime. Het drietal gaat dus voor Amazon een autoprogramma maken en niet voor Netflix. Ook het Engelse ITV had belangstelling in de drie mannen, maar dit was niet mogelijk doordat de BBC in het contract van het drietal had vastgelegd dat ze minimaal twee jaar niet bij een concurrerende lineaire zender aan de slag mochten. De streamingdiensten waren geen belemmering. Volgens bronnen rondom Clarkson en co zou het besluit voor Amazon genomen zijn door een astronomisch bod.


Italië krijgt toegang tot Amerikaanse Netflix aanbod

Iedere Netflix abonnee droomt er van: toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. De Amerikanen kunnen namelijk haast iedere denkbare serie kijken en hoewel het aanbod in Nederland ook erg fraai is, is het wel beperkter. Zodra Netflix in Italië gelanceerd wordt zullen zij weinig last hebben van deze beperking. Netflix en TIM, de Italiaanse telecomprovider, hebben namelijk een overeenkomst gesloten, waarbij klanten van TIM eenvoudig gebruik kunnen maken van het Amerikaanse aanbod. Zo’n deal tussen KPN en Netflix zien wij ook wel zitten :).


Verwijderalarm: vijftien titels verwijderd uit het Netflix aanbod

Behalve het toevoegen van films en series aan het aanbod is Netflix zo nu en dan ook genoodzaakt om titels te verwijderen, als rechten bijvoorbeeld niet worden verlengd. Onlangs was het weer zover en zijn er vijftien titels verwijderd door Netflix. In de komende weken zullen er nog een aantal titels verdwijnen.


Samen Netflix kijken, op afstand

Het is heerlijk om samen een serie te volgen, maar soms is dit behoorlijk lastig qua planning. Via de Google Chrome-extensie Showgoers is het een stuk eenvoudiger om tegelijkertijd een serie of film op Netflix te kijken. Met deze extensie is het mogelijk om op afstand synchroon te Netflixen. Als de persoon waarmee jij kijkt op pauze drukt, gaat de film ook bij jou op pauze. Zo kun je dus samen Netflixen, zonder daadwerkelijk fysiek bij elkaar in de buurt te hoeven zijn!


Kijktip: Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Het is humor waar je maar van moet houden, maar Wet Hot American Summer: First Day of Camp is een nieuwe Netflix Original en die kan erg op je lachspieren werken. Het is een prequel van de cultfilm Wet Hot American Summer en Netflix heeft hier nu dus een acht afleveringen tellende serie over gemaakt. Het mooie is dat de cast nog steeds hetzelfde is, alleen zijn ze een paar jaar ouder geworden en dat maakt het allemaal nog meer hilarisch. Wet Hot American Summer: First Day of Camp is dus absoluut een aanrader voor een ieder die een lachkick wel kan gebruiken!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?