Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 10 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

BBC en Netflix in gesprek over vernieuwd Top Gear

Netflix hoopte vorig jaar het presentatietrio van Top Gear vast te leggen voor een eigen autoshow, nadat Jeremy Clarkson door de BBC was ontslagen. Uiteindelijk kozen de mannen voor een lucratief aanbod van Amazon. Netflix mikt nu op de vernieuwde versie van Top Gear. De BBC heeft het nieuwe presentatieteam inmiddels rond en is volgens The Guardian met Netflix in gesprek over de streamingrechten. Mochten de BBC en Netflix tot een akkoord komen, dan heeft Netflix een antwoord gevonden op de move van Amazon, door Clarkson, James May en Richard Hammon binnen te halen.


Netflix koopt rechten voor documentaire Sky Ladder

Netflix heeft de rechten bemachtigd voor de documentaire Sky Ladder. Dat meldt Variety. De documentaire over de Chinees Cai Guo-Qiang werd tijdens het Sundance Film Festival voor het eerst getoond. Netflix was zeer gecharmeerd en besloot een bod te doen op Sky Ladder. Niet alleen Netflix was overtuigd door de docu, Sky Ladder werd enorm goed ontvangen door de critici. De docu gaat over het leven van Cai Guo-Qiang en de bijzondere manier waarop hij kunst maakt. Dit doet hij namelijk met buskruit en explosieven.


Netflix zeer slagvaardig op Sundance Film Festival

De rechten van Sky Ladder zijn niet de enige die Netflix heeft weten te bemachtigen tijdens het Sundance Film Festival. Het Film Festival is een uitstekend moment gebleken voor Netflix om rechten van verschillende titels vast te leggen. Zo werden bijvoorbeeld de rechten voor de Iraanse horrorfilm Under the Shadow bemachtigd. Ook kocht Netflix de wereldwijde streamingrechten voor de Indiase sekskomedie Brahman Naman, The Fundamentals of Caring, Audrie and Daisy, Norman Lear: Just Another Version of You en Other People. Al deze titels zullen dit jaar of in 2017 op Netflix verschijnen.


Frozen is nu echt van Netflix verdwenen

Netflix bracht het nieuws afgelopen weekend nog met een kwinkslag, maar echt gelachen werd er niet om de Facebook-post. Met de tekst Let it Go, Let it Go kondigde Netflix aan dat de zeer populaire familiefilm Frozen na 7 maart niet meer te zien is op Netflix. Daarmee lijkt het verdwijnen van Frozen van Netflix definitief. De film verdween al eens eerder uit het aanbod, maar door hevige protesten keerde Frozen toen snel weer terug. Netflix geeft nu aan dat het momenteel niet mogelijk is de rechten te verlengen.


Fuller House seizoen 2 nu al aangekondigd door Netflix

Het eerste seizoen van Fuller House stond nog maar een paar dagen op Netflix toen het goede nieuws al wereldkundig werd gemaakt: er komt ook een tweede seizoen van Fuller House op Netflix. De reünie van Full House is grotendeels goed ontvangen door het publiek en dus is het niet vreemd dat het niet bij één seizoen zou blijven. Dat Netflix en Fuller House het nieuws over het tweede seizoen al na vijf dagen na de lancering van het eerste seizoen naar buiten brengen is wel opmerkelijk en uniek te noemen.


Tweede trailer Daredevil gelanceerd, plus introductie nieuwe karakters

We moeten nog tien dagen geduld hebben voordat we naar het tweede seizoen van Daredevil kunnen kijken. De afgelopen weken wordt de spanning fraai opgebouwd door Netflix en Marvel. Er werden twee schitterende trailers gelanceerd, waarmee de sfeer van het nieuwe seizoen gelijk krachtig wordt neergezet. Daarnaast werden er verschillende clips op YouTube geplaatst. Op deze manier kan er alvast kennis gemaakt worden met de karakters Elektra, Frank Castle AKA the Punisher en natuurlijk de oude bekenden Karen Page, Foggy Nelson en Matt zelf.


Kijktip: BOLT

Nu Frozen van Netflix is verdwenen is er bij kinderen en ouders lichte paniek ontstaan. Welke film moet er nu gekeken worden? Gelukkig is het aanbod familiefilms op Netflix zeer uitgebreid en afgelopen week kwam hier een mooie titel bij. We hebben het over BOLT. Deze film gaat over het hondje Bolt. De Duitse herder heeft een carrière als hond-acteur. In zijn rol beschikt Bolt over superkrachten. Het diertje denkt echter dat hij deze superkrachten écht heeft, maar komt er op pijnlijke wijze achter dat dit niet het geval is. Het levert Bolt wel een zeer spannend avontuur op.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?