Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Daredevil • Kinderslot • Update

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Eerste artwork van Daredevil seizoen 3 duikt op

Deze dagen ligt de focus wat betreft Marvel-titels vooral op Jessica Jones en Luke Cage. Van Jessica Jones is donderdag het tweede seizoen verschenen, terwijl woensdag de releasedatum van Luke Cage seizoen 2 bekend werd. Toch weet ook Daredevil de aandacht wat op zich te vestigen. De executive producer van Daredevil deelde op social media namelijk het eerste artwork van het derde seizoen over de superheld.


Kinderslot instellen op Netflix nu mogelijk

Netflix heeft een functie in het leven geroepen waarmee het makkelijker moet worden om te voorkomen dat kinderen content te zien krijgen op Netflix die niet voor hun ogen bestemd is. Er is nu een kinderslot in te stellen voor individuele films en series. Er is vervolgens een pincode nodig om toegang te krijgen tot de betreffende titel. Lees hier hoe het kinderslot ingesteld kan worden.


Netflix spamt alle Will Robinsons

Deze week is de eerste trailer van Lost in Space verschenen en dat Netflix hoog inzet op deze nieuwe serie blijkt wel uit de manier waarop ze de serie willen promoten. De serie draait om de familie Robinson en Will is de benjamin van het gezin. Nu is Netflix begonnen met een campagne op social media. De streamingdienst tagt iedere Will Robinson met een Twitteraccount, met daarbij gevoegd de nieuwe trailer van Lost in Space.


Netflix koopt vrouwelijke actiefilm op Internationale Vrouwendag

Dat Netflix Internationale Vrouwendag niet onopgemerkt voorbij liet gaan bleek wel uit de release van Jessica Jones en meer vrouwelijke titels op deze dag. Daarnaast werd bekend dat de streaminggigant de rechten van de film Close heeft gekocht. In deze actiethriller speelt Noomi Rapace, bekend van de Girl With the Dragon Tattoo, de hoofdrol. De film valt onder WeLove en dit bedrijf maakt zich er hard voor om meer content te maken waarin vrouwen in het middelpunt staan, een topic dat steeds belangrijker wordt in Hollywood.


Wederom significante update voor smartphone-app Netflix aanstaande

Netflix rolt momenteel een grote update uit voor de applicatie op smartphones, maar in april staat er weer een significante update te wachten. De streamingdienst gaat dan namelijk een beetje op de Snapchat-tour. Op het homescreen zullen namelijk stories getoond worden van films en series, waarmee het mogelijk is om een preview van de betreffende titel af te spelen. Deze zullen vervolgens verticaal afgespeeld worden, zoals ook in de Snapchat Stories het geval is.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?