Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 11 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Definitief geen seizoen 3 van Dirk Gently na ‘nee’ van Netflix

Enige tijd gelijk werd al bekend dat BBC America geen behoefte had aan een derde seizoen van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency. De serie kwam na twee seizoenen dus ten einde, maar de makers en fans waren nog niet klaar met de reeks. Er werd dan ook op gehoopt dat een andere partij de serie zou oppikken en producenten van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency hebben de afgelopen periode geprobeerd een doorstart te verwezenlijken. De hoop was onder andere gericht op Netflix, maar ook de streamingdienst ziet geen heil in een derde seizoen.

Nederlandse telefilms krijgen via Netflix een internationaal podium

In de Nederlandse politiek is de content van eigen bodem bij internationale streamingdiensten als Netflix sinds enige tijd onderwerp van gesprek. Dat Netflix in het buitenland regelmatig Nederlandse films toevoegt blijkt uit een reactie van Jeanine Hage van het CoBo-fonds. Netflix koopt namelijk regelmatig de internationale streamingrechten van telefilms, films die door de Publieke Omroep gecoproduceerd zijn en een actueel thema bevatten. Zo is volgens Hage de films Jongens internationaal een groot succes, mede dankzij Netflix.


Kleine kans op tweede seizoen van The Defenders

De fans van Marvel konden afgelopen week weer hun hart ophalen, want het tweede seizoen van Jessica Jones ging in première op Netflix. Kyrsten Ritter kroop voor de derde keer in de huid van Jessica Jones, want ze was ook te zien in The Defenders. De actrice meldde tijdens een promopraatje voor Jessica Jones dat er waarschijnlijk geen tweede seizoen van The Defenders zal komen.


Netflix blijft investeren in talkshows: ook Norm Macdonald krijgt een show

Norm Macdonald is de volgende in de rij die op Netflix een eigen talkshow krijgt. Twee jaar geleden was Chelsea nog de eerste met een talkshow op Netflix, maar inmiddels schieten de praatprogramma’s als paddenstoelen uit de grond. Van Norm Macdonald has a Show zullen tien afleveringen gemaakt worden en ook David Letterman, die een eigen talkshow op netflix heeft, zal achter de schermen bij de talkshow betrokken zijn.


Leven Rambin in cast voor Netflix’ biopic The Dirt

Leven Rambin is toegevoegd aan de cast van de Netflix Original Film The Dirt. Rambin speelde ook een rol in onder andere The Hunger Games. De film wordt een verfilming van de autobiografie The Dirt: Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band, over Mötley Crüe. Eerder werd al bekend dat Tommy Lee gespeeld zal worden door Machine Gun Kelly, Nikki Sixx door Douglas Booth en Vince Neil door Daniel Webber. Met Rambin is er nu dus ook een vrouw aan de cast toegevoegd. Rambin speelt Sharise, de ex van Vince Neil.

Review van Annihilation

Terwijl Annihilation in Amerika nog maar net in de bioscopen draait is deze film met Natalie Portman in de hoofdrol nu al via Netflix te bekijken. De sci-fi thriller kreeg al behoorlijk veel aandacht in de media en ook wij hebben de film aandachtig bekeken. Onze review van Annihilation is nu dan ook te lezen.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?