Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Fuller House • Riverdale • Hack Day

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Fuller House stelt twee nieuwe showrunners aan

Steve Baldikoski en Bryan Behar zijn gepromoveerd tot showrunners van Fuller House. Zij waren al bij de serie betrokken als producenten, maar zullen nu dus nog meer invloed op het verloop van de serie hebben. De promotie krijgen zij na het ontslag van Jeff Franklin. Hij was voorheen de showrunner van Fuller House, maar werd ontslagen, omdat hij werd beschuldigd van misstanden en grensoverschrijdend gedrag op de set.


Trailer The 100 seizoen 5 eindelijk verschenen

The 100 was op social media in een mum van tijd trending topic, nadat de trailer van het vijfde seizoen vrijgegeven was. Daaruit blijkt dus al hoe er naar de nieuwe afleveringen van The 100 toegeleefd wordt. Dat het een fraaie trailer zou worden had Jason Rothenberg (executive producer) al laten weten en hij heeft gelijk gekregen. De vier minuten durende trailer is om van te watertanden.


‘Archie’ heeft in het echt helemaal geen rood haar

KJ Apa is als Archie één van de belangrijkste gezichten in Riverdale. Om deze rol te kunnen spelen moest hij wel wat offers brengen. Zo gaat Apa in Riverdale door het leven met rood haar, maar dit blijkt helemaal niet zijn natuurlijke haarkleur te zijn. Archie heeft net als veel dorpsgenoten rood haar, maar op het Insta-account van KJ Apa is duidelijk te zien dat hij normaal een heel andere haarkleur heeft.


Netflix overweegt een eigen nieuwsshow

Netflix is aan het uitzoeken of het interessant kan zijn om als streamingdienst een actualiteitenprogramma te maken. Volgens Marketwatch moet het programma qua inhoud lijken op de Amerikaanse nieuwsshows als 60 Minutes van CBS en ABC’s 20/20. Het zal een nieuwe stap zijn voor Netflix, nadat er de afgelopen jaren al meerdere talkshows zijn gemaakt in opdracht van de streaminggigant.


Netflix heeft geslaagde Hack Day achter de rug

Een paar keer per jaar organiseert Netflix een Hack Day om techneuten de kans te geven om toffe dingen te ontwerpen. Ieder jaar komen er weer bijzondere dingen uit voort, die op de lange termijn zelfs geïmplementeerd kunnen worden. Zo werd dit keer Netflix de ruimte ingestuurd en bedacht een team een oplossing om niet meer in landscape-modus te hoeven Netflixen terwijl je met het openbaar vervoer reist.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?