Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 12 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix en  Marvel teasen eerste beelden van Luke Cage

De aandacht ging afgelopen weekend natuurlijk uit naar de lancering van het tweede seizoen van Daredevil, maar de volgende held van Marvel en Netflix dient zich al aan. Luke Cage maakt tijdens de première van Daredevil al bekend wanneer zijn serie gelanceerd zou worden en inmiddels is ook de eerste teaser gepubliceerd door Marvel. In de eerste beelden is te zien hoe Luke Cage in de problemen lijkt te zijn. Hij staat onder schot, maar blijkbaar weten zijn vijanden niet wat zijn talent is…


Seizoen 3 Gotham is ook al bevestigd

Gotham is één van de populairste series van de afgelopen jaren, wat dat betreft is het ook niet zo vreemd dat Netflix grof geld betaalde voor de exclusieve streamingrechten. Dat het niet bij één seizoen zou blijven lag voor de hand. Inmiddels is seizoen 2 ook al uitgezonden en is het wachten op het moment dat we in Nederland naar Gotham seizoen 2 op Netflix kunnen kijken. Wat we inmiddels wel weten is dat het na twee seizoenen nog niet voorbij is. Fox, het netwerk waar Gotham in Amerika wordt uitgezonden, heeft inmiddels een derde seizoen van Gotham besteld.


Bloodline keert in mei terug op Netflix met tweede seizoen

Netflix heeft bekend gemaakt wanneer Bloodline seizoen 2 gereleased wordt. Vanaf 27 mei is het zover, dan staat seizoen 2 op Netflix. Er is in het eerste seizoen een hoop gebeurd met de familie Rayburn. De spil van het verhaal is Danny. Hij zorgde er eigenlijk voor dat de familie verscheurd werd en in het tweede seizoen wordt het er niet beter op. De politie komt steeds dichter bij de waarheid en die waarheid kan eigenlijk maar beter niet openbaar worden.


Drew Barrymore heeft met Santa Clarita Diet eigen serie op Netflix te pakken

Drew Barrymore is vanaf 2017 het gezicht van een nieuwe komedieserie op Netflix. Ze heeft de hoofdrol te pakken in de serie Santa Clarita Diet. Naast Barrymore is de andere hoofdrol voor Timothy Olyphant. (Sheila) Barrymore en (Joel) Olyphant wonen in Los Angeles en hebben eigenlijk een heel standaard leven, tot het moment waarop Sheila hun levens totaal op zijn kop zet. Dood en vernieling zijn plotseling onderdeel van het dagelijkse leven.


Begin 2017 meer duidelijkheid over mogelijke opheffing geoblokkades

Het is inmiddels algemeen bekend dat het aanbod van Netflix per land verschillend is. Zelfs in Europa zijn de verschillen groot. Zo kan in Frankrijk bijvoorbeeld naar Friends gekeken worden en in Nederland nog niet. De Europese Commissie is nu aan het onderzoeken of het wel is toegestaan dat Netflix gebruik maakt van geoblokkades in Europa. Natuurlijk hoopt iedereen op opheffing van de geoblokkades, zodat het aanbod gelijk getrokken wordt, maar begin 2017 wordt hier pas meer duidelijkheid over verschaft door de Europese Commissie.


Netflix zorgt dat de hele wereld The Passion kan zien

In Nederland is The Passion in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. Sinds 2011 wordt op Witte Donderdag het paasverhaal gespeeld door Bekende Nederlanders. Inmiddels heeft The Passion de oversteek naar de Verenigde Staten gemaakt, waar met Amerikaanse grootheden wordt gewerkt. Deze Amerikaanse variant werd afgelopen weekend uitgezonden door Fox en wordt daarna wereldwijd op Netflix beschikbaar gesteld. In Nederland moeten we een paar dagen langer wachten op The Passion USA, omdat ze niet mogen concurreren met het Nederlandse verhaal.


Kijktip: Inside Out

Het was toch wel met afstand de meest opvallende nieuwe titel van afgelopen week: Inside Out. Na een aantal tegenvallende animatiefilms van Pixar werd in 2015 met Inside Out eindelijk weer eens een succes geboekt. Het verhaal is dan ook perfect en voor iedereen herkenbaar bovendien. Inside Out gaat over een meisje dat vanwege een verhuizing in een emotionele rollercoaster terecht komt. De vele stemmetjes in haar hoofd zorgen ieder voor een andere emotie. Het gaat in totaal om vijf emoties en lange tijd was Joy (plezier) haar belangrijkste emotie. Door de verhuizing ligt dat net even wat anders en ontstaat er een interessante chaos in het hoofdje van de 11-jarige Riley.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?