Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Bassie & Adriaan • Cursed

Gina Rodriguez Jane the Virgin Netflix film

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Actie gestart om Bassie & Adriaan op Netflix te krijgen

Bassie en Adriaan is voor een hoop mensen jeugdsentiment, maar op Netflix ontbreekt de collectie. Nog wel, want als het aan 3FM dj’s Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen ligt komt daar verandering in. Ze zijn niet de enige, want er was al een Facebook-pagina opgericht: Bassie & Adriaan moeten op Netflix. De likes stromen inmiddels binnen bij de Facebook-pagina, maar het heeft pas echt zin als de suggestiepagina van Netflix wordt ingevuld. Inmiddels heeft Netflix op social media gereageerd op de actie. Een eerste bericht wekte de indruk dat Bassie & Adriaan snel op Netflix zouden verschijnen, maar een paar uur later volgde een duidelijkere tweet die minder positief was.


Netflix gaat boek Cursed gelijk verfilmen

Netflix heeft tien afleveringen van Cursed besteld. Het gelijknamige boek van Tom Wheeler komt binnenkort uit en Netflix wil het direct verfilmd zien. Frank Miller zal betrokken zijn bij de serie, die draait om een tienermeisje. Zij is voorbestemd om de Lady of the Lake te worden, een personage die in diverse verhalen over King Arthur een rol speelt. Miller is de aangewezen persoon om het verhaal van Tom Wheeler te schrijven voor de gelijknamige serie.


Netflix maakt live action-film met hoofdrol voor Gina Rodriguez

Gina Rodriguez heeft wederom een rol in een Netflix Original gescoord. Onlangs werd al bekend dat de Jane the Virgin-actrice gecast was voor een romantische komedie van Netflix. Haar volgende project is ook voor Netflix, want de streamingdienst werkt aan een live action-film met een vrouwelijke hoofdrol. Die hoofdrol is weggelegd voor Rodriguez. Het verhaal zal draaien om Carmen Sandiego en is gebaseerd op een animatieserie.


Kans op reünie van Friends is nihil

Al jaren wordt er gespeculeerd en gehoopt op een vervolg van Friends. De kans dat die reünie er gaat komen wordt steeds kleiner, want om de beurt laten Friends-acteurs weten dat zij het niet zien zitten. Matt Leblanc (Joey) sluit zich hier nu ook bij aan. Volgens hem zou het saai zijn om over de ouder geworden ‘Friends’ een serie te maken. Ook heeft het iets te maken met het jonge Netflix-publiek. Sinds januari staat Friends op Netflix en met name de jonge kijkers, toch de doelgroep van de hitserie, niet erg waarderen. Dit tot ergernis van Leblanc.


Netflix koopt eerste Filipijnse serie

Netflix heeft de eerste Filipijnse serie besteld. Vanaf 9 april zal de serie AMO te zien zijn op Netflix. De reeks draait om een middelbare scholier uit de Filipijnen die betrokken raakt in de drugswereld. Hij krijgt te maken met gevaarlijke drugsbazen en een corrupte overheid. AMO is een mini-serie en er zijn dertien afleveringen gemaakt. Brillante Mendoza regisseerde de afleveringen en staat bekend als één van de grootste regisseurs in de Filipijnen.


Eerdere Netflix Newflash edities: