Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 14 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Documentaire over Netflix

We zijn gewend om via Netflix films, series en documentaires te maken, maar de NOS heeft nu een documentaire óver Netflix gemaakt. Het is de publieke omroep ook opgevallen dat de streamingdienst sinds de komst in 2013 een enorme groei heeft doorgemaakt in Nederland. NOS op 3 wilde daarom graag meer weten over Netflix. Hoe groot is de service nou in Nederland en wat weten zij over jou als gebruiker? Welke technieken gebruikt Netflix en hoe willen ze de wereld veroveren?

Vlaamse serie Beau Séjour wint filmprijs

De Vlaamse serie Beau Séjour is in Nederland exclusief via Netflix te zien. Dat deze serie kwalitatief hoogstaand is blijkt nu uit het feit dat Beau Séjour een prijs heeft gewonnen. In België reikte de Scenaristengilde de Scenarioprijs voor beste televisieserie uit aan Beau Séjour. De eer ging naar Sanne Nuyens, Bert van Dael en Benjamin Sprengers. Zij zijn verantwoordelijk voor het script van Beau Séjour.


Veel series van The CW krijgen nieuw seizoen

The CW heeft van veel series die in Nederland alleen op Netflix te zien zijn een nieuw seizoen besteld. De Amerikaanse zender deed maandag de megabestelling en dus komen er nieuwe seizoenen van Riverdale, Dynasty, Arrow, Black Lightning, Crazy Ex-Girlfriend, Legends of Tomorrow, The Flash en Supergirl. Met deze order toont The CW aan dat het zeer tevreden is over de ontwikkeling van de populariteit van bijna alle series die bij de zender te zien zijn.


Spin-off van The Missing speelt zich af in Amsterdam

Er komt een spin-off van de razend spannende serie The Missing. Deze serie krijgt bovendien een Nederlands tintje, want de nieuwe zaak zal zich namelijk afspelen in Amsterdam. De opnames moeten nog van start gaan, maar Tchéky Karyo, de bespeler van Julien Baptiste, heeft er al veel zin in. “Ik heb enorm veel zin om met Baptiste op reis te gaan naar Amsterdam om te zien welke duistere geheimen hij deze keer zal onthullen. Hij zal ongetwijfeld weer grote risico’s in zijn zoektocht naar gerechtigheid.”


Ook Netflix laat 1 april niet ongemerkt voorbij gaan

Zoals veel (tech)bedrijven is 1 april aangegrepen om een grap uit te halen. Netflix maakte bekend dat het Seth Rogen had overgenomen en volledig eigendom werd van de komiek. Dat het hierbij om een 1 april-grap ging werd natuurlijk meteen duidelijk. Met de grap neemt de streamingdienst zichzelf wel op de hak, omdat het de afgelopen maanden meerdere mensen uit Hollywood inlijfde om exclusief gebruik te kunnen maken van hun diensten.

Beste titels van de maand maart

April is met een knal begonnen (102 titels op één dag), maar maart mocht er ook zijn. Om de maand af te sluiten hebben we afgelopen weekend teruggeblikt op de mooiste titels die in maart door Netflix zijn toegevoegd aan het aanbod. Het heeft geresulteerd in drie lijstjes: de Beste Documentaires van maart, de Beste Series van maart en de Beste Films van maart.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?