Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Suburra • Stranger Things

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Opnames Suburra seizoen 2 van start gegaan

De opnames van Suburra voor het tweede seizoen zijn van start gemaakt. Dat heeft Netflix bekendgemaakt via een persbericht. Deze eerste Italiaanse Netflix Original werd uitermate goed ontvangen en werd logischerwijs verlengd. Wanneer het tweede seizoen precies op Netflix zal verschijnen is niet bekend, maar het is een positief signaal dat de opnames gestart zijn. Het tweede seizoen is geschreven door Barbara Petronio, Ezio Abbate en Fabrizio Bettelli.


Rel om Stranger Things

Stranger Things is bijna alleen nog maar positief in het nieuws gekomen sinds de serie in 2016 werd gelanceerd door Netflix. Afgelopen week kreeg de hitserie ook met negativiteit te maken. Filmmaker Charlie Kessler beschuldigt de bedenkers van Stranger Things (Matt en Ross Duffer) er namelijk van dat zij zijn idee hebben gestolen. De Duffer Brothers hebben inmiddels gereageerd op de aantijging. Zij geven aan dat ze zich niet kunnen vinden in de beschuldigingen van Kessler. De Duffer Brothers zien het als een poging van Kessler om aandacht te krijgen voor zijn werk.


Eerste Koreense serie van Netflix wordt in mei gelanceerd

De Koreaanse serie Busted! I Know Who You Are heeft van Netflix een releasedatum gekregen. Vanaf 4 mei is de eerste Koreaanse Netflix Original wereldwijd beschikbaar. Vanaf dan zullen er vijf weken lang op iedere vrijdag twee afleveringen van de serie worden toegevoegd aan het aanbod. Busted! I Know Who You Are is een nieuwe unscripted show die op Netflix zal verschijnen.


American Crime Story over Monica Lewinsky gaat niet door

Terwijl we in Nederland nog wachten op de komst van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace op Netflix hebben ze het in Amerika al over het volgende seizoen in de ACS-reeks. Het was de bedoeling dat er een serie gemaakt zou worden over Monica Lewinsky, maar dit is nu van de tafel. Volgens Ryan Murphy, showrunner van de serie, waren er bedenkingen over de invulling van het Lewinsky-verhaal. Het is niet de eerste tegenslag voor America Crime Story. Eigenlijk zou het tweede seizoen over orkaan Katrina gaan, maar ook dat verhaal kregen de makers niet rond.


Netflix bestelt tien afleveringen van Dead To Me

Netflix heeft weer een nieuwe serie besteld. De streamingdienst heeft opdracht gegeven om tien afleveringen te laten maken van Dead To Me. Deze donkere komedie is geschreven door Liz Feldman (2 Broke Girls), Will Ferrell en Adam McKay’s Gloria Sanchez Prods. Ook CBS TV Studios is betrokken bij de nieuwe serie. Wanneer Dead To Me gereed moet zijn is nog niet bekend.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?