Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: The Crown • BuzzFeed

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Buckingham Palace en 10 Downing Street worden herbouwd

Voor het derde seizoen van The Crown en de seizoenen die daarna volgen moeten er wat veranderingen aan Buckingham Palace en 10 Downing Street gebracht worden. Na de verbouwingen moet de locaties de komende tien jaar mee kunnen, dus mocht Netflix plannen hebben met The Crown, dan liggen er voldoende mogelijkheden. Left Bank, het bedrijf dat achter The Crown zit, diende eind vorig jaar al een verzoek in om de locaties te verbouwen en heeft nu groen licht gekregen.


Netflix doet grote bestelling bij Gabriel Iglesias

Gabriel Iglesias is op Netflix al met diverse shows te zien, waarvan er één exclusief voor de streamingdienst is. De samenwerking wordt nu fors uitgebreid, want Netflix en de komiek zijn een deal overeengekomen. Daarin staat dat er een multi-cameria serie met Iglesias gemaakt gaat worden en dat er twee stand up specials zullen komen. De serie over ‘Mr. Iglesias’ zal uit tien afleveringen bestaan van een half uur. Eén van de stand up specials van Iglesias wordt binnenkort opgenomen, als hij tijdens zijn huidige tour op het podium staat.


Netflix bestelt tien afleveringen van Armistead Maupin’s Tales of the City

Netflix heeft tien afleveringen van Armistead Maupin’s Tales of the City besteld. Deze serie zal gebaseerd zijn op de boeken van Maupin en in het verleden zijn deze verhalen al verfilmd. Net als in de reprise zullen Laura Linney en Olympia Dukakis in de huid van Mary Ann Singleton en Anna Madrigal kruipen. Linney speelde daarnaast Wendy Byrde in Ozark, de zomerhit van Netflix in 2017. Ook Ellen Page is toegevoegd aan de cast van de nieuwe serie die gebaseerd zal zijn op de beroemde boeken van Maupin.


Netflix gaat samenwerking aan met BuzzFeed

Netflix en BuzzFeed gaan samen werken aan een documentaire. In de documentaire wordt een journalist van het in Amerika hoog aangeslagen BuzzFeed gevolgd. De documentaire wordt wekelijks van een nieuwe aflevering voorzien, zodat de actualiteit niet uit het oog verloren wordt. De titel van de docu is ook al bekend: Follow This. Het project zal twintig weken duren.


Netflix sluit opnieuw forse lening af

Netflix heeft een lening van 1,5 miljard dollar afgesloten. Dit bedrag acht de streamingdienst nodig voor het aankopen van nieuwe content en de eventuele overname van bedrijven. Het is niet voor het eerst dat Netflix een lening afsluit. In oktober 2017 deed Netflix dit ook al, toen werd er een lening van 1,6 miljard dollar verstrekt. Netflix groeit wereldwijd hard, maar moet tegelijkertijd blijven investeren om de groei door te kunnen zetten en bestaande klanten tevreden te houden.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?