Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 18 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix laat succes van films of series niet afhangen van kijkcijfers

In de televisiewereld is het iedere ochtend het gespreksonderwerp bij de koffieautomaat: de kijkcijfers van de dag ervoor. Zijn de kijkcijfers over een langere periode slecht, dan wordt het programma van de buis gehaald. Bij Netflix wordt er niet zo naar de kijkcijfers gekeken en wordt er al helemaal niet over gecommuniceerd naar de buitenwereld. Dat doen ze bewust. In een interessant interview met RTL Nieuws vertellen Reed Hastings (Netflix CEO) en Ted Sarandos (Chief Content Officer Netflix) waarom ze het mysterieus houden.


Nieuwe Wet Hot American Summer in de maak

Vorige zomer lanceerde Netflix de serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp. Hier wordt een vervolg aan gegeven. Netflix heeft een seizoen van Wet Hot American Summer besteld dat zich tien jaar na de eerste dag op het kamp afspeelt. De cast van First Day of Camp was met Amy Poehler, Paul Rudd en Bradley Cooper om van te watertanden. Het is nog niet bekend of zij ook in de vervolgreeks te zien zijn, of dat er  is gekozen voor een gloednieuwe cast.


Tweede seizoen van The Ranch aangekondigd, mogelijk That ’70s Show reünie

Er komt ook een tweede seizoen van The Ranch, de Netflix Original Serie die vorige maand gelanceerd werd. De sitcom is erg positief ontvangen en dus lag het al in de lijn der verwachtingen dat er een tweede reeks zou volgen. In The Ranch zijn onder andere Ashton Kutcher en Danny Masterson te zien en zij speelden eerder ook al succesvol samen in That ’70s Show. Mogelijk voegen nog meer acteurs uit That ’70s Show zich bij The Ranch, gezien de foto die Mila Kunis op Facebook plaatste.


BBC en Netflix slaan handen ineen voor animatieserie

Netflix en BBC werken aan de verfilming van het boek Watership Down, in Nederland bekend als Waterschapsheuvel. De grootmachten maken samen een animatieserie over de opbouw van een nieuwe kolonie door een groep konijnen. Watership Down wordt in 2017 op Netflix verwacht. Daarvoor zal de animatieserie eerst in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn bij de BBC.


Titus(s) uit Unbreakable Kimmy Schmidt verrast door plotselinge bekendheid

Ruim een jaar geleden had vrijwel niemand van Tituss Burgess gehoord, maar door het succes van Unbreakable Kimmy Schmidt kan hij niet meer zomaar ongemerkt over straat en daar moest hij aan wennen. Tituss speelt in de komedieserie de homoseksuele Titus en ondanks dat er volgens de acteur weinig gelijkenissen zijn tussen zijn karakter en het personage had hij geen enkele moeite om zich in de rol in te leven.


Marvel en Netflix maken uitzondering voor The Punisher

Eigenlijk zou het bij vijf Marvel-series voor Netflix blijven, maar er is een uitzondering gemaakt en dus bleken de geruchten te kloppen. Omdat Frank Castle aka The Punisher in het tweede seizoen van Daredevil zo in de smaak valt bij het publiek is er besloten om een spin-off te maken over de gewelddadige antiheld. De aankondiging werd door Netflix gedaan op Twitter en Facebook. Net als in Daredevil zal Jon Bernthal in de huid van Frank Castle kruipen.


Kijktip: Gomorra

Er werd al een film gemaakt over de Napolitaanse maffia en nadat dat een succes was gebleken werd besloten om ook een serie te maken. Ook de serie kreeg de naam Gomorra mee en is minstens net zo goed als de film. Gomorra laat het verhaal van binnenuit de maffia zien, door de ogen van Ciro Di Marzio, de rechterhand van de godfather Pietro  Savastano. Het eerste seizoen van Gomorra is nu op Netflix te bekijken.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?